Over ons - Case In Tunisia
Résultat de votre recherche

Over ons

Posté par ACMadmin le 1 juin 2022
0

Wij zijn een internationaal team dat wordt geleid door Italianen die in Tunesië wonen en werken, die het land door en door kennen en een lange voorgeschiedenis hebben, in Italië en in Europa, in verschillende sectoren van de industrie, de communicatie en de onroerend-goedmarkt. Wij hebben Italiaanse, maar ook Franse, Tunesische en Belgische werknemers die goed Italiaans spreken. Wij maken gebruik van lokale professionals die vertrouwd en bekwaam zijn.

Georganiseerd in twee afzonderlijke divisies, werken wij voor Italiaanse particulieren die zich in Tunesië willen vestigen en voor Italiaanse industriële en commerciële bedrijven of fabrikanten die in het land willen opereren en investeren.

Via ons partnerbedrijf, een makelaarskantoor naar Tunesisch recht. wij bieden makelaarsdiensten voor de verhuur en verkoop van onroerend goed, alsmede alle logistieke en bureaucratische diensten die nodig zijn om zich in het land te vestigen, zoals op andere pagina’s van onze site wordt geïllustreerd.

Voor bedrijven en professionals die overwegen in Tunesië te investeren in verschillende sectoren (van de bouw tot de industrie, hotels, restaurants en handel), bieden wij alle diensten die nodig zijn om de markt te betreden: Studie en onderzoek van marktmogelijkheden, contacten met plaatselijke partners en gesprekspartners, zoeken van opslagplaatsen en terreinen (ook in ruil), afwikkeling van alle bureaucratische, juridische, fiscale en bedrijfsprocedures, betrekkingen met instellingen en banken, organisatie van verkoopnetwerken, kennisgeving van aanbestedingen, bijstand op douanegebied. Omdat wij het land al lang kennen, beschikken wij over een uitgebreid netwerk van contacten dat ons in staat stelt op zoek te gaan naar investerings- en projectontwikkelingsmogelijkheden die moeilijk te vinden zouden zijn op kantoor en zonder uitgebreid achtergrondwerk.

Onze sterke punten

Wij begeleiden u in elke fase van het onroerend goed proces om het succes van uw bedrijf in de best mogelijke omstandigheden te verzekeren. Wij bieden u het voordeel van onze jarenlange ervaring en know-how om het goede verloop van alle vastgoedtransacties te verzekeren.

Huis in Tunesië

We zijn blij u te mogen verwelkomen in ons agentschap Home In Tunisia Sousse, gelegen in Agence Home in Tunisia – Résidence Le Monaco, Avenue du 14 Janvier – 4000 Sousse – Tunesië.

Wij zijn beschikbaar van maandag tot zaterdag van 8.00 tot 18.30 uur. Wij verwelkomen uw oproepen op (+216) 25 801 000 van 8.00 uur tot 18.30 uur, 7 dagen per week.

Contact:

“ Contactformulier ”

Raad:

Verhuizen naar Tunesië

Waarom naar Tunesië gaan?

Laten we eens kijken wat dit land te bieden heeft, te beginnen met het land zelf, een uitstekend klimaat het hele jaar door, lage kosten van levensonderhoud, een goed gezondheidssysteem, gemakkelijke integratie en menselijke betrekkingen met de gastvrije Tunesische bevolking, de nabijheid van Italië.

Om u te vestigen, moet u uiteraard aan bepaalde voorwaarden voldoen: u hebt een inkomen of u bent van plan in Tunesië te investeren en te werken.

Als u een inkomen hebt of al een pensioen ontvangt, kunt u in een paar stappen een verblijfsvergunning krijgen.

Er zij aan herinnerd dat de verblijfsvergunning impliceert dat men gedurende het kalenderjaar ten minste 6 maanden + 1 dag in Tunesië verblijft.

Voor gepensioneerden mag het economische voordeel dat zij van hun brutopensioen kunnen profiteren door in Tunesië belasting te betalen en niet in Italië, niet worden onderschat.

Een eenvoudig voorbeeld, een gepensioneerde die 1.000 euro bruto per maand ontvangt betekent dat hij in Italië een aftrek heeft van ongeveer 2.000 euro per jaar, door de overdracht van het pensioen en de betaling van belastingen in Tunesië te vragen, over het belastbare bedrag dat slechts 20% van het pensioen is betaalt hij 30%, d.w.z. ongeveer 700 euro. de besparingen zijn duidelijker bij de hoogste pensioenen, aangezien de maximumbelasting 35% bedraagt over slechts 20% van het brutopensioen. bereken voor jezelf hoeveel je zult besparen.

Wij raden echter iedereen aan eerst een reis naar Tunesië te maken, om met eigen ogen de verschillende plaatselijke realiteiten te zien en het land te kiezen dat het best bij zijn levensstijl past. U kunt kiezen tussen het enigszins chaotische leven van Tunis of Sfax en het rustigere maar nog steeds levendige leven van Sousse Hammamet, Monastir en vele andere.

Er is een ruime keuze aan huizen met uitzicht op zee, of op de golfbaan, voor degenen die van deze vrijetijdsbesteding houden, of meer eenvoudig in het centrum of op het rustige platteland.

Onze medewerkers helpen u bij het invullen van alle documenten die nodig zijn voor het aanvragen van een verblijfsvergunning, het openen van een bankrekening, het aanvragen van een pensioenoverdracht en belastingvermindering, en voor alle andere behoeften:

Voor verdere verduidelijking kunt u contact met ons opnemen.

GOEDE REDENEN OM EEN HUIS IN TUNISIË TE KOPEN

Veel landen buiten Italië bieden investeringsmogelijkheden in onroerend goed, maar Tunesië is het enige land dat, binnen enkele minuten vliegen, de mogelijkheid biedt om tegen gunstige prijzen te kopen, in een zeer mooie en gevarieerde natuurlijke omgeving, met een uitstekend klimaat bijna het hele jaar door, ideaal om in te wonen of vakantie in door te brengen.

Na de crisis van 2011 komt Tunesië terug, met meer dan 6 miljoen toeristen in één jaar, om aantrekkelijk te zijn voor wie wil investeren in een vakantiehuis, langs de hele kustlijn van het land.

Naast de schitterende zee bieden vele plaatsen een rijk artistiek erfgoed, met oude overblijfselen die door de UNESCO tot « werelderfgoed » zijn uitgeroepen.

Van de luxueuze villa met uitzicht op zee of het niet minder schitterende appartement in een van de vele residenties of jachthavens, tot het meer bescheiden huis aan het strand of de studio in het centrum, u vindt ze allemaal tegen prijzen die aanzienlijk lager liggen dan die in Italië, wat iedereen de mogelijkheid biedt om een uitstekende investering te doen, aangezien onroerend goed in Tunesië voortdurend wordt geherwaardeerd.

Door onze website te bezoeken, zult u in staat zijn de juiste gelegenheid te vinden om uw ideale investering te doen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij zullen u graag begeleiden op uw weg naar de verwezenlijking van uw droom.

Italiaanse gepensioneerden

Verhuizen naar Tunesië, een buitenkans voor Italiaanse gepensioneerden

Voor alle Italiaanse gepensioneerden die een INPS-pensioen ontvangen, is verhuizen naar Tunesië een geweldige kans.

Voor mensen met een klein pensioen is een verhuizing naar Tunesië, gezien de lage kosten van levensonderhoud, een economische opleving; het land maakt een levensstandaard mogelijk die in Italië niet meer mogelijk is.

Een ander voordeel, dankzij de bilaterale overeenkomsten tussen Italië en Tunesië, voor gepensioneerden die besluiten in Tunesië te gaan wonen, is dat de wet nr. 2006/85 het mogelijk maakt het brutopensioen te ontvangen, op voorwaarde dat het volledig in Tunesië wordt uitbetaald en dat u ten minste 6 maanden + 1 dag in het land verblijft. Zo kunt u profiteren van de belastingvermindering, specifiek voor gepensioneerden, die over het bruto pensioen in Tunesië slechts 20% van dezelfde belasting van 15 tot 35% zal moeten betalen, dit tarief varieert naar gelang van het bedrag van het pensioen.

Als u nagaat hoeveel geld er in Italië wordt vastgehouden, zult u onmiddellijk beseffen hoeveel extra geld u zult hebben.

Lijst van aangeboden diensten

Dienst 1 Openen van een bankrekening

Dienst 2 Aanvraag voor een verblijfsvergunning

Dienst 3 Registratie in het gebied (register van in het buitenland wonende Italianen)

Dienst 4 Verzoek om uitbetaling van het Tunesische inps-pensioen Verzoek om belastingvoordelen in Tunesië en om uitbetaling van het bruto inps-pensioen

Dienst 5 Aanvraag voor tijdelijke nummerplaten voor auto’s

Lijst van vereiste documenten

Te brengen uit Italië

Geldig paspoort

Burgerlijke stand en huwelijksakte (voor echtparen of gezinnen met kinderen)

INPS-pensioencertificaat

4 pasfoto’s

N.B. BELANGRIJK voor betalingen in Euro, om een bankrekening te openen, moet het geld bij binnenkomst in Tunesië bij de douane worden aangegeven.

Dingen om te doen in Tunesië

Huiscontract

Bankverklaring voor de afgifte van de verblijfsvergunning Blauwe kaart voor motorvoertuigen (wordt afgegeven bij de douane bij binnenkomst in Tunesië en is van essentieel belang voor het besturen van het voertuig en het aanvragen van een tijdelijke nummerplaat).

Kosten van de diensten

Dienst 1 en 2 Voor de opening van een bankrekening en een verblijfsvergunning € 150,00

Dienst 3 Voor registratie AIRE € 150,00

Dienst 4 Voor een verzoek om overdracht van pensioen + bruto pensioen € 200,00

Dienst 5 Voor tijdelijke registratie van voertuigen € 150,00

Werken in Tunesië

Als niet iedereen zich het Italië van de jaren vijftig en zestig herinnert, een land dat zich snel ontwikkelde en vernieuwde, dan is dit het Tunesië van vandaag.

Tunesië, een land in volle groei dat, in tegenstelling tot de Europese en vooral de Italiaanse markten die door de crisis verstikt zijn, veel kansen biedt voor integratie in productie- en handelsactiviteiten.

Er zijn nog veel economische gebieden die moeten worden ontwikkeld, van hernieuwbare energie tot ecologie, van biologische productie tot geavanceerde technologieën.

Ook moet rekening worden gehouden met de sectoren die reeds sterk ontwikkeld zijn maar aan vernieuwing toe zijn, in de eerste plaats de horecasector, waar in de talloze restaurants, pizzeria’s en bars de Italiaanse « touch » terecht op prijs wordt gesteld. De landbouw biedt grote kansen; de biologische sector staat nog in de kinderschoenen.

Een andere weinig bekende maar zeer interessante sector is de wijnindustrie. Er zijn reeds wijnmakerijen die uitstekende wijn produceren, maar de sector heeft een enorm potentieel, gezien de uitstekende kwaliteit van de wijngaarden die het land te bieden heeft.

Voor al diegenen die in Tunesië een bedrijf wensen op te richten, biedt onze organisatie een adviesdienst aan om na te gaan welke produktie- of handelssector het best beantwoordt aan hun behoeften en mogelijkheden.

Het biedt ook hulp bij de afhandeling van alle administratieve documenten in verband met vestiging in het land en het opzetten van een bedrijf.

wonen in tunesië

Verhuizen van het eigen land naar een ander land roept zeker veel vragen op.

Op deze pagina zullen wij proberen de belangrijkste te beantwoorden, maar wij herhalen dat alle woorden die wij kunnen schrijven minder waard zijn dan een bezoek aan de site.

Laten we eens kijken wat u moet weten over Tunesië.

Ik ken geen Arabisch, hoe zal ik begrepen worden? Dat probleem is er niet, in het land is naast het Arabisch de tweede officiële taal het Frans, en ook het Italiaans wordt door veel Tunesiërs begrepen, vooral in de toeristenoorden. Zelfs in overheidsdiensten is Arabisch-Franse tweetaligheid verplicht, zowel in woord als geschrift, en het is heel gemakkelijk om werknemers te vinden die ook perfect Italiaans spreken.

Tijdens het lange zomerseizoen (april-oktober) kunt u volop profiteren van de prachtige zee die de Tunesische kust te bieden heeft.

Het land heeft een rijke geschiedenis die duizenden jaren teruggaat en biedt ontelbare mogelijkheden om de oude Punische, Romeinse en Arabische overblijfselen die het land rijk is te bezoeken.

Waar u ook besluit te verblijven in Tunesië, u zult het heel gemakkelijk vinden om hartelijke en coöperatieve menselijke betrekkingen aan te knopen met de plaatselijke bevolking, met mensen die altijd bereid zijn u te helpen de problemen van het dagelijks leven op te lossen.

De Tunesische samenleving, dank zij een multi-etnische cultuur, bevestigd door de goedkeuring van de nieuwe grondwet, die zelfs voor de meest westerse en democratische landen een voortrekkersrol speelt, biedt een sereniteit in de betrekkingen die in vele andere landen moeilijk te vinden is.

Hier bestaan moskeeën, katholieke kerken en synagogen naast elkaar, de veiligheid van buitenlanders is van het grootste belang omdat het land leeft van het toerisme, en het grootste voordeel van verhuizen naar Tunesië zijn de lage kosten van levensonderhoud. U kunt flats kopen vanaf €30/40.000 of ze te huur vinden vanaf €150/200 per maand, voor minder residentiële gebieden of als u geen budgetproblemen hebt, kunt u ervoor kiezen om in prachtige residenties te wonen met een aangrenzende golfbaan, jachthaven, luxe restaurants en winkels.

De kosten van voedsel zijn ook erg laag: een brood kost ongeveer 10 cent, verse tonijn bij de visboer ongeveer 3 euro per kg, seizoensfruit zoals sinaasappels of appels 30/35 cent per kg, en hetzelfde geldt voor groenten. Voor degenen die niet zonder kunnen, zijn er vele verkooppunten waar u goede wijn of bier of sterke drank of zelfs producten zoals salami, ham, mortadella en andere varkensvleesproducten kunt kopen, helaas tegen prijzen die niet bepaald goedkoop zijn.

Benzine kost ongeveer 75 eurocent per liter, en ook de kosten van elektriciteit zijn laag. In veel huishoudens wordt de gasfles gebruikt voor warm water, en koken met €3,5 is genoeg voor ongeveer 20/25 dagen. In restaurants kunt u comfortabel eten voor drie à vier euro; als u vis wilt eten en een goede fles wijn wilt drinken, kunt u tot 8/10 euro per persoon uitgeven, nog altijd minder dan een pizza in Italië. Wie nostalgisch is naar de Italiaanse nationale televisieprogramma’s zal geen moeite hebben ze te bekijken dankzij de schotelantennes, waarmee alle woningen zijn uitgerust.

Voor mensen met een minimumpensioen is dit land een kans om een meer dan behoorlijk leven te leiden. De nabijheid van Italië, een vlucht van één uur van Tunis naar Rome, en de lage prijs van het ticket zijn een extra stimulans voor degenen die deze levensstijl willen kiezen.

Voor verdere informatie of verduidelijking, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Behandeling in Tunesië: gezondheidszorg en tandartsen

Weinig Italianen weten dat het aantal Europeanen dat zich in Tunesië laat behandelen, voortdurend toeneemt. Tunesië beschikt over een uitstekend gezondheidsstelsel met een eeuwenoude traditie, dat qua vakbekwaamheid en organisatie absoluut vergelijkbaar is met dat in Europa. De meeste artsen van de oudere generatie zijn in Frankrijk afgestudeerd en vandaag de dag zijn sommige Tunesische medische faculteiten, bijvoorbeeld die van Monastir, internationale wetenschappelijke centra geworden. Maar ook nu nog specialiseren veel Tunesische afgestudeerden in de geneeskunde zich in Frankrijk, dankzij de overeenkomsten tussen beide landen en de studiebeurzen. De ziekenhuizen zijn talrijk en goed uitgerust, evenals de apotheken, waarvan de meeste van gemeentelijke oorsprong zijn. De particuliere gezondheidszorg is een van de belangrijkste sectoren van de Tunesische economie geworden en ontvangt een zeer groot aantal buitenlanders (hoofdzakelijk Fransen, maar ook Britten en Noord-Europeanen, en niet te vergeten patiënten uit Arabische landen) die hoofdzakelijk naar Tunesië komen voor tandheelkundige zorg of voor onderzoeken en operaties die over het algemeen niet door het openbare gezondheidsstelsel worden gedekt (bijvoorbeeld cosmetische chirurgie) of waarvoor lange wachttijden nodig zijn. Dit is het verschijnsel van het zogenaamde gezondheidstoerisme, dat in Oost-Europa snel is gegroeid en zijn fortuin dankt aan de soms onbetaalbare kosten van particuliere gezondheidszorg in de meer ontwikkelde Westerse landen. Van deze landen staat Italië helaas op de eerste plaats wat betreft de kosten van tandheelkundige zorg en andere gespecialiseerde ingrepen.

De verhouding tussen de kwaliteit van de diensten en de prijs is in Tunesië zeer gunstig, en dat hebben wij met eigen ogen kunnen vaststellen. In september 2012 hadden we een aantal vrij complexe tandheelkundige ingrepen nodig (extracties, sinuslift en implantaten). Na verschillende tandartsen te hebben geraadpleegd (waaronder onze vaste tandarts), was de beste offerte die we in Rimini kregen 8.950 euro. Wij hebben in Monastir dezelfde operaties uitgevoerd, met precies dezelfde materialen, gemaakt in Europa, en ook een meer voorbereidend onderzoek gedaan dan de Italiaanse tandartsen. Wij hebben in totaal 2.800 euro uitgegeven en zijn twee keer gegaan: één keer voor 5 dagen, een tweede keer, na 4 maanden, voor 6 dagen. En om te verblijven, tegen een zeer lage prijs, in een hotel aan zee dat een overeenkomst had met de tandartspraktijk. Vervolgens hebben wij in Sousse een particulier oogonderzoek ondergaan, waarbij een aandoening werd vastgesteld, die later door een onderzoek in Italië werd bevestigd, en een particulier onderzoek door een oorarts. In beide gevallen werden wij met grote vriendelijkheid ontvangen in comfortabele en schone kantoren, en uitvoerig onderzocht, met behulp van machines die identiek zijn aan die welke in Europa worden gebruikt. In beide gevallen werden wij met grote vriendelijkheid ontvangen in comfortabele en schone kantoren, en uitvoerig onderzocht, met behulp van machines die identiek zijn aan die welke in Europa worden gebruikt. De anekdotes over dit onderwerp zouden talrijk kunnen zijn, maar we zullen het hierbij laten.

In Tunesië zijn er momenteel ongeveer 80 particuliere polyvalente klinieken, gelegen tussen de hoofdstad en de steden met de grootste toestroom van toeristen. Er zijn ook verschillende gespecialiseerde klinieken en veel tandartspraktijken die zijn uitgerust om buitenlandse patiënten te behandelen. Naast de tandheelkunde is de andere toonaangevende sector de cosmetische chirurgie, en zelfs hier kosten diensten van gelijke kwaliteit 30-60% minder dan in West-Europa, reis- en verblijfkosten inbegrepen. Wat is de reden voor zulke lage tarieven? Zeker niet aan de slechte kwaliteit van de diensten of het materiaal en de uitrusting, zoals degenen die de installaties nooit met eigen ogen hebben gezien zouden kunnen denken, of zoals de critici te kwader trouw beweren. Daar zijn verschillende redenen voor. Afgezien van de contingente gunstige wisselkoers van de euro, zijn er nog andere ontnuchterende factoren. In de eerste plaats de lagere economische eisen van professionals. Ten tweede de lagere kosten van levensonderhoud, die ook tot uiting komen in salarissen, huurprijzen of afschrijving van operaties, enz. En, nogmaals, een belastingbeleid dat instellingen die werken met buitenlandse patiënten beloont met aanzienlijke belastingvoordelen. Om de nationale uitgaven voor gezondheidszorg in de hand te houden, moedigen sommige Europese landen, wellicht met een meer vooruitziende blik dan de onze, hun burgers zelfs aan om zich in het buitenland te laten behandelen, door aanzienlijke vergoedingen toe te kennen voor bepaalde diensten die buiten hun grenzen, in landen als Tunesië, worden verricht. Als u meer wilt weten, kunt u contact met ons opnemen via

BOUW IN TUNESIË

Ons team is gespecialiseerd in het bijstaan van Italiaanse promotoren die de grens willen oversteken door de markt in Tunesië en Noord-Afrika te ontwikkelen. In Tunesië blijft de binnenlandse vraag sterk dankzij het feit dat de middenklasse, die in West-Europa krimpt, groeit, terwijl de buitenlandse vraag een nieuwe impuls heeft gekregen : de meest veelbelovende tendens is die van de gepensioneerden, aan wie de Tunesische staat zeer interessante belastingvoordelen toekent indien zij zich in Tunesië vestigen. Het aantal Europese gepensioneerden dat ervoor kiest om in een buurland met een goed klimaat en lage kosten van levensonderhoud te gaan wonen, neemt voortdurend toe (vooral uit Frankrijk, maar nu ook uit Italië) en dankzij de belastingvoordelen die wij in een ander deel van onze site uiteenzetten, verdubbelen of vermenigvuldigen zij dankzij deze keuze hun koopkracht verschillende malen. In dit verband is er een tekort aan gespecialiseerde woonvoorzieningen voor ouderen, die gemakkelijk zouden kunnen worden gepland door hotelcomplexen om te bouwen voor bewoning. Maar er zijn ook belangrijke mogelijkheden in de commerciële/kantoorsector (dankzij de herontwikkeling van de dienstensector) en in de opkomende toeristische gebieden.

Tenslotte mag niet worden vergeten dat Tunesië de toegangspoort is tot andere markten met enorme vooruitzichten, zoals Libië, dat grote behoefte zal hebben aan wederopbouw, en Algerije.

Voor Italiaanse bedrijven die verder willen gaan en op een grote internationale markt willen opereren, bieden wij een complete service:

 • de identificatie en verwerving van grond, ook met de mogelijkheid van ruil, met name grond die als toeristisch-woongebied is ingedeeld, waardoor een buitenlandse ondernemer de grootste fiscale en sociale voordelen kan genieten;
 • identificatie van logiesfaciliteiten met de mogelijkheid om de gebruiksbestemming te wijzigen van toeristisch in residentieel; contact opnemen met mogelijke lokale partners;
 • technische, financiële en commerciële haalbaarheidsstudies;
 • oprichting van bedrijven om ter plaatse te opereren; volledige juridische, fiscale, financiële en technische bijstand;
 • lokale leveranciers, bedrijven en professionals te vinden;
 • de marketing van eigendommen op de Italiaanse en Europese markt.

Ter ondersteuning van onze professionele cliënten beschikken wij over een netwerk van lokale correspondenten en hebben wij overeenkomsten met de beste advocatenkantoren en accountants in Tunesië.

Voor ondernemers die meer willen weten over deze mogelijkheden, zijn wij uiteraard beschikbaar voor het verstrekken van aanvullende informatie en voor diepgaande gesprekken.

Om enkele van de voorgestelde vastgoedprojecten en bouwpercelen te bekijken, klik hier (link naar alle bouwpercelen).

INVESTEREN IN LANDBOUW IN TUNESIË

De landbouwsector in Tunesië biedt aanzienlijke mogelijkheden voor investeringen en het opzetten van nieuwe activiteiten. Investeren in agrarische (of agro-industriële) activiteiten in Tunesië is een zeer aantrekkelijke optie.

voor Europese vakmensen in de sector (in feite zijn er al veel bedrijven in buitenlandse handen). In een tijd waarin veel Europeanen naar nieuwe landen kijken voor nieuwe kansen en activiteiten, zijn investeringen in de landbouw bovendien een zeer waardevol alternatief voor de van oudsher meer platgetreden sectoren zoals de horeca of het hotelwezen.

De landbouw in Tunesië vertegenwoordigt, samen met de visserijsector, nog steeds een belangrijk deel van de economie, namelijk 11 % van het BBP, een percentage dat ruim driemaal zo hoog is als in meer ontwikkelde landen. Dit cijfer verklaart de aandacht die de staat aan de sector besteedt, in de vorm van belastingvoordelen, sterke stimulansen voor exportbedrijven, gesubsidieerde leningen en aanzienlijke terugbetalingen van investeringen in diverse sectoren, met name de meest innoverende.

Maar er zijn nog andere bepalende factoren van belang: een gunstig klimaat dat zich leent voor verschillende teelten, de beschikbaarheid van geschoolde arbeidskrachten, de oneindig lage arbeidskosten, de mogelijkheid om staatsgronden te huren: al deze elementen maken de produktie- en verwerkingsactiviteiten zeer gemakkelijk, vooral voor bepaalde arbeidsintensieve procédés die in Italië, evenals in West-Europa, te kampen hebben met het probleem van de hoge produktiekosten. En, nogmaals, het bestaan van nog zeer belangrijke marktruimten voor activiteiten die in Italië en in Europa reeds vrij goed worden geëxploiteerd, terwijl zij in Tunesië relatief of geheel nieuw zijn. In dit opzicht is de biologische produktie een treffend voorbeeld, maar er zijn er nog meer: bijvoorbeeld compostering, diverse teelten onder glas, aquacultuur, die nu nog een zeer gering aandeel heeft in de visproduktie, maar een centrale rol zal gaan spelen.

Volgens de Tunesische wet kan een buitenlander in landbouw- en agro-industriële activiteiten investeren in partnerschap met een natuurlijke of rechtspersoon van Tunesische nationaliteit. De buitenlander kan geen eigenaar van de grond zijn, maar wel vennoot of zelfs meerderheidsaandeelhouder (tot 2/3 van het kapitaal) in de onderneming die de grond exploiteert en de producten verwerkt en op de markt brengt. De aldus opgerichte onderneming in buitenlandse handen geniet een aantal stimulansen, waarvan de belangrijkste zijn

– Aflossingen van 7 tot 40% van de investeringen, afhankelijk van het gebied en het soort investering. Met name wordt 30% vergoed voor investeringen in biologische landbouw, 25% voor investeringen in de visserij in de noordelijke gebieden en 40% voor investeringen in waterbesparing.

– Indien ten minste 70% van de omzet van de onderneming afkomstig is van de export, worden de zeer sterke stimuleringsmaatregelen voor volledig exporterende ondernemingen in werking gesteld, namelijk: volledige vrijstelling van vennootschapsbelasting gedurende de eerste tien jaar en 50% vrijstelling in de daaropvolgende jaren, volledige en blijvende vrijstelling van herinvestering van winsten, volledige en blijvende vrijstelling van de betaling van een groot aantal lasten.

Op deze site vindt u investeringsvoorstellen in de agro-industrie, waaronder innovatieve projecten. Maar we hebben meer, en meer kunnen we u ter beschikking stellen naargelang uw behoeften. Een deel van onze organisatie is specifiek gewijd aan de agro-industrie en ons kantoor in Sousse staat in permanent contact met APIA, het Tunesische overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van investeringen in de landbouw. Door ook een beroep te doen op gekwalificeerde vakmensen van ons vertrouwen, zijn wij in staat Italiaanse landbouwondernemers alle diensten te verlenen die nodig zijn voor de verwezenlijking van investeringsprojecten in de landbouw in Tunesië.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie.

DIENSTEN

* Zakelijke en professionele dienstverlening: Zoeken naar investeringsmogelijkheden in de sectoren industrie en bouwnijverheid, landbouw en agrovoeding, handel, toerisme/hospitality en diensten. Zoek naar mogelijkheden om samen te werken met plaatselijke ondernemers. Zoeken naar land en pakhuizen. Volledige bijstand aan ondernemingen en beroepsbeoefenaars die productie-eenheden, kantoren of vertegenwoordigingen in Tunesië wensen op te richten. Marktonderzoek. Organisatie en beheer van verkoopnetwerken, organisatie van evenementen en congressen, deelname aan handelsbeurzen in Tunesië en Algerije. Bijstand van de douane.

* Onroerend goed: zoeken naar panden om te verhuren of te verkopen, volledige bijstand bij alle stappen en handelingen die nodig zijn om de transacties af te ronden. Persoonlijke oriëntatiedienst met het oog op kopen of huren voor mensen die op zoek zijn naar een huis of een woning en die nog niet voldoende kennis hebben van het land en de markt.* Persoonlijke diensten: organisatie van verkenningsbezoeken aan Tunesië met het oog op een toekomstige verhuizing. Volledige assistentie bij alle bureaucratische procedures die nodig zijn om naar Tunesië te verhuizen. Logistieke bijstand voor contacten met organisaties en leveranciers.

WAAROM EEN HUIS IN TUNESIË

Geen enkel ander niet-Europees land heeft alle kenmerken van Tunesië : de nabijheid van Europa (1 uur van Rome), de lage kosten van levensonderhoud, de goede kwaliteit van de dienstverlening, de zon die 300 dagen per jaar schijnt, het rijke natuurlijke en artistieke erfgoed. In Tunesië is het nog steeds mogelijk om het huis van uw dromen te vinden, dat in Italië een fortuin zou kosten of dat u gewoon niet zou vinden. Of, als u een beperkt bedrag hebt waarmee u in Italië weinig zou kopen, kunt u een appartement aan zee vinden, om het hele jaar door te gebruiken of om te huren als u het niet gebruikt. Natuurlijk zijn er landen aan de andere kant van de wereld, of in Afrika zelf, waar huizen nog minder kosten. Maar Tunesië biedt het onvergelijkbare voordeel dat het dicht bij Italië ligt, en dus niet duur is om naartoe te reizen, dat het een veel betere bouwkwaliteit heeft en dat het cultureel dicht bij Europa ligt, zodat de Europeaan, en de Italiaan in het bijzonder, zich in een context bevindt die zowel exotisch als vertrouwd is.

Geen enkel land biedt vandaag de dag zo’n breed scala aan vastgoedmogelijkheden voor ieders smaak: van flats in appartementencomplexen met alle voorzieningen, tot

villa’s met zwembaden, wooncomplexen in jachthavens of bij golfbanen, huizen in typisch Arabisch-Moorse stijl. Tegen een lagere kostprijs dan in Italië, met een uitstekende kwaliteit-prijsverhouding en met reële vooruitzichten op revaluatie, zelfs op korte termijn, dankzij de vraag van Europese investeerders die na de revolutie van januari 2011 in een stroomversnelling is geraakt.

Daarom is het kopen van een huis in Tunesië ook een slimme manier om in stenen te investeren en uw spaargeld te beschermen.

Als je geïnteresseerd bent in het idee, deze site is voor jou… Wij kennen Tunesië zeer goed en staan voortdurend in contact met de beste projectontwikkelaars van het land. Met de hulp van onze ervaren plaatselijke medewerkers lossen wij ook alle praktische en bureaucratische problemen op en staan wij u bij in elke fase, van de selectie tot de aankoop, en zorgen wij, indien u dat wenst, ook voor het onderhoud en het beheer van uw eigendom. Indien u niet vertrouwd bent met Tunesië, maar geïntrigeerd bent door de mogelijkheden die het biedt, nodigen wij u uit om nog enkele minuten langer op onze site door te brengen en niet alleen de pagina’s gewijd aan vastgoedaanbiedingen te raadplegen, maar ook de algemene pagina’s hieronder. Je zult een land ontdekken dat je je nooit had voorgesteld. Het ideale land om een huis te kopen.

DE ONROERENDGOEDMARKT IN TUNESIË

De laatste jaren staat Tunesië steeds meer in de belangstelling van internationale kopers, dankzij een aantal kenmerken die geen enkel ander niet-Europees land alleen bezit: prijzen van onroerend goed die in West-Europa niet te vinden zijn, geografische en culturele nabijheid, een mild klimaat, een schone zee, een rijk natuurlijk en artistiek erfgoed, lage kosten van levensonderhoud. Ten slotte is een doorslaggevende factor de hoge mate van rechtszekerheid en eigendomsrecht die het land biedt.

Tunesië kende een vastgoedhausse tijdens het decennium 1995-2005: het aantal wooneenheden steeg met meer dan 40% (van 1,8 tot ongeveer 2,7 miljoen), terwijl de prijzen, mede dankzij een aanhoudende binnenlandse vraag, met bijna 80% stegen. De groei van de bouw (en het vooruitzicht van een snelle herwaardering als gevolg van de stijgende prijzen) trok vervolgens in de daaropvolgende jaren kopers uit heel Europa aan. Zo ontstond een nieuwe markt, die na de revolutie van januari 2011 een terugval kende, maar die ook vandaag nog zeer dynamisch is: die van vastgoed dat volgens hoge kwaliteits- en comfortnormen en op aantrekkelijke locaties wordt ontworpen en dat op buitenlandse kopers is gericht. Hoewel de prijzen in het verleden zijn gestegen en in Europa zijn beginnen te dalen, is en blijft het kopen van onroerend goed in Tunesië een goede deal. Zoals u op onze site kunt zien, zijn er in Tunesië inderdaad soorten accommodatie beschikbaar die momenteel in Europa niet beschikbaar zijn, zoals villa’s, of appartementen in jachthavens of wooncomplexen met faciliteiten variërend van zwembaden tot winkels, of appartementen in condominiums met uitzicht op de stranden van de bekendste en best bezochte toeristische steden. Tegen prijzen die, ongeacht de evolutie van de vastgoedmarkten, altijd goedkoper zullen zijn dan in Europa.

Na de Fransen en Belgen (die om voor de hand liggende taalkundige redenen de voorlopers waren), hebben vele Noord-Europeanen – met name de Britten, Duitsers en Scandinaviërs – ervoor gekozen in Tunesië te kopen. De aankopen door buitenlanders zijn zeer dynamisch, en dit is geen toeval : los van de bovenvermelde redenen wordt het investeren in onroerend goed in een land dat minder afhankelijk is van economische schommelingen dan het Westen, beschouwd als een vorm van spaarbescherming. De lage kosten van levensonderhoud en de nabijheid (geografisch, maar, nogmaals, ook cultureel) leiden tot een ander opmerkelijk verschijnsel : dat van de relatief jonge gepensioneerden die ervoor kiezen zich in Tunesië te vestigen, waardoor de waarde van hun inkomen automatisch wordt vermenigvuldigd en de kwaliteit van hun leven wordt verbeterd. Deze tendensen bieden ook interessante kansen in de niet-residentiële vastgoedsectoren, namelijk bedrijfsruimten – gedreven door nieuwe ontwikkelingen en de komst van nieuwe bewoners – en grond, die nog relatief overvloedig is en waarvan de markt thans dezelfde prijsherwaarderingsdynamiek doormaakt als die welke zich jaren geleden in de bouwsector heeft voorgedaan.

De belangrijke investeringen in infrastructuur en grote werken, waaraan ook de Europese Unie en landen als Libië of de Arabische Emiraten deelnemen, vormen een andere stuwende factor van de Tunesische onroerend-goedsector : de ontwikkeling van het autowegennet, de opening van 2 nieuwe luchthavens, de renovatie van het onroerend goed en het stedelijk erfgoed, de uitbreiding of de wederopbouw van de water- en communicatienetwerken in verschillende steden zijn aan de gang. Met kapitaal van particuliere investeerders (waaronder Italiaanse) worden ook nieuwe toeristische gebieden gepland of gerealiseerd in 3 regio’s van het land, de aanleg van 3 nieuwe jachthavens met jachthaven- en woonvoorzieningen, en de uitbreiding van 2 jachthavens.

EEN HUIS KOPEN IN TUNESIË

Het is beter een constatering te doen, ook al is deze duidelijk voor degenen die het land reeds kennen : de eigendomsrechten in Tunesië worden beschermd en gewaarborgd door een stelsel van regels dat gebaseerd is op het Franse model en veel gelijkenis vertoont met dat van Italië en Europa in het algemeen. Dit betekent dat eigendommen regelmatig worden gestapeld en publiekelijk traceerbaar zijn met betrekking tot hypotheken, bezwaringen en diverse gebreken en dat aan- en verkopen onderworpen zijn aan nauwkeurige, bij wet vastgestelde regels. Bovendien wordt elke fase van het aan- en verkoopproces (met inbegrip van de voorbereidende fase) uitgevoerd met de hulp van gekwalificeerde beroepsbeoefenaars (die, in het geval van Tunesië, advocaten zijn).

Fasen van de aankoop

Zodra het onroerend goed is gekozen, wordt de datum van de voorlopige verkoop (compromesso genoemd) snel vastgesteld. Een eenvoudige bevestiging tussen de partijen volstaat om de eigendom vast te leggen tot de voorlopige datum. Als bijkomende onderlinge waarborg is het mogelijk een voorschot te storten, dat wordt gestort op een rekening die tot het voorschot geblokkeerd blijft. De verkoopbelofte bevat een gedetailleerde beschrijving van het goed, de staat waarin het zich bevindt, het kadaster en de stadsplanning, en een samenvatting van alle mondelinge afspraken met betrekking tot de aankoop (prijs, aanbetaling, datum van de akte, uiterste datum voor de betaling van het saldo, enz.) De overeenkomstige akte moet door de notaris worden opgemaakt en moet worden geregistreerd. Zodra de voorlopige akte is ondertekend, wordt de procedure voor het verkrijgen van de koopvergunning op gang gebracht, die volgens de Tunesische wet vereist is voor de aankoop van onroerend goed door buitenlanders. De vergunning wordt afgegeven door het plaatselijke gouvernement (de instantie die de bevoegdheden samenvat die in Italia hanno Provincia e Regione) voor een periode die normaliter tussen de 2 en 6 maanden ligt, maar die volgens de wet kan oplopen tot 12 maanden. De datum van de verkoopakte verschilt uiteraard naargelang het voorontwerp betrekking heeft op een nog niet geleverd onroerend goed dan wel op een bestaand onroerend goed. In het eerste geval wordt de vergunningsperiode geabsorbeerd door de leveringstermijn. Voor goederen die gereed zijn voor levering daarentegen stellen de partijen een termijn vast voor de sluiting na de datum van aankomst van de vergunning. Uiteraard wordt ook de koopovereenkomst door de notaris opgemaakt, ingeschreven en in het kadaster ingeschreven.

Zoals u zult zien op onze Diensten, De gehele procedure (van de bureaucratische procedures tot het opstellen en overleggen van de documenten) wordt door ons afgehandeld, met tussenkomst van onze correspondenten in Tunesië en professionals waarmee wij een overeenkomst hebben. Laat ons gewoon een fotokopie van uw paspoort.

Wie kan kopen

Een aankoop door buitenlanders kan worden gedaan door een natuurlijke persoon of een rechtspersoon.

Wijze van betaling

Het bedrag van de betalingen die tijdens de verschillende fasen van de aankoop moeten worden verricht, hangt uiteraard af van de overeenkomsten tussen koper en verkoper. Voor onroerende goederen in aanbouw voorziet het voorcontract in betalingstermijnen naar gelang van de vordering van de werkzaamheden (met bepaling van de akte en het saldo bij oplevering) en in de overeenkomstige sancties in geval van niet-nakoming door de partijen. Maar het is goed te weten dat de kwestie van de verplichtingen van de bouwer en de overeenkomstige voltooiing van de verschillende fasen van het werk ook grotendeels bij wet is geregeld. Geldovermakingen moeten via een bankoverschrijving worden gedaan. De koper moet een rekening openen bij een Tunesische bank (zelfs een filiaal van een Italiaanse bank), waarop de betalingen worden overgemaakt en van waaruit vervolgens overschrijvingen aan de verkoper worden gedaan.

Doorverkoop

De wet stelt geen enkele beperking, in de tijd of anderszins, aan de mogelijkheid om door te verkopen en uiteraard om de opbrengst van de verkoop, met inbegrip van de waardevermeerdering ten opzichte van de aankoopprijs, naar Italië terug te brengen.

Voor meer informatie

Wij geven u graag uitleg over alle details betreffende de wijze van aankoop en betaling, de voor te leggen documentatie, de kosten en de registratierechten van de aankoop.

ARTIKELEN :

TUNESIË, EEN LAND OM TE ONTDEKKEN

Een exotisch land, rijk aan geschiedenis, maar modern en seculier, met sterke Europese en Franstalige wortels. Met een prachtige natuur, een aangenaam klimaat en een grote verscheidenheid aan landschappen en plaatsen. U vindt er ook de gemakken en diensten die u gewend bent, met veel lagere kosten van levensonderhoud (zoals uitgelegd op de pagina Leven in Tunesië). Er zijn duizend dingen te ontdekken in Tunesië: hier geven wij u wat informatie, voornamelijk om u een beter idee te geven van waar u een huis kunt kopen volgens uw voorkeuren. Voor een vollediger overzicht van het land kunt u de links en publicaties raadplegen die aan het eind van deze pagina staan vermeld.

Een beetje geschiedenis. Tunesië is een multi-etnisch land met een zeer verre oorsprong. De inheemse bevolking (de oude Numidiërs) kreeg geleidelijk gezelschap van de Feniciërs, de Romeinen (die het land tijdens de Punische oorlogen veroverden), de Berbers (de inheemse Sahara-bevolking), de Byzantijnen, en later de Arabieren, de Ottomanen en de Fransen (van wie Tunesië van 1880 tot 1956 een protectoraat was).

Het huidige Tunesië is een zeldzaam voorbeeld van een staat waar Arabische en Europese culturen vreedzaam naast elkaar bestaan. En die, vanwege zijn geografische nabijheid en zijn oude banden met ons land, vaak de 21e regio van Italië wordt genoemd. Daarnaast is er ook al eeuwenlang een Italiaanse gemeenschap aanwezig (Claudia Cardinale is bijvoorbeeld geboren en getogen in Tunis).

Het land. Tunesië, zo groot als half Italië en met slechts 10,6 miljoen inwoners, heeft veel te bieden: 300 dagen zon per jaar, een natuur die varieert van zee tot woestijn, geschiedenis, kunst, archeologische vindplaatsen en plaatsen met zeer uiteenlopende kenmerken. Sommige delen van het land hebben hun manier van leven, tradities en architectuur vrijwel intact gehouden. Vele andere daarentegen hebben zich naar Europees model ontwikkeld en bieden een breed scala aan faciliteiten, diensten, winkels, levensmiddelen en amusement, van disco’s tot casino’s. Maar zelfs in de modernste en best uitgeruste resorts is er een onmiskenbare stempel : er is geen enkele plaats in Tunesië waar men zich in een anonieme en onherkenbare plaats waant.

Als u nog geen duidelijk idee hebt van waar u uw huis in Tunesië wilt kiezen, hoeft u zich geen zorgen te maken: aangezien het bewoonde deel van het land relatief klein is (de rest is woestijn), kunt u zich gemakkelijk van het ene uiteinde van het land naar het andere verplaatsen om de landschappelijke en culturele rijkdommen te ontdekken. En waar u ook een huis koopt, u vindt er schone zeeën en stranden die, afgezien van de piek in augustus, beslist minder druk zijn dan de onze.

Idealiter zou u langs de Tunesische kust van noord naar zuid moeten reizen:

De noordkust, van Tabarka tot Bizerte

De Golf van Tunis

Cap Bon en Hammamet

De centrale kust, van Hergla tot Mahdia

De zuidkust en Djerba


De noordkust, van Tabarka tot Bizerte

Wanneer men de noordelijke kustlijn volgt van west naar oost tot aan de Golf van Tunis, treft men een ruige en rotsachtige kustlijn aan, met inhammen en kleine stranden die aan Sardinië doen denken, en een zeer bebost achterland dat op vele plaatsen nog ongerept is.

De bekendste badplaatsen op dit traject zijn Tabarka, bij de Algerijnse grens, en Bizerte, tegenover Italië. Rustige stadjes, hoewel uitgerust voor kusttoerisme, zeer schilderachtig en met een lange geschiedenis die ook een sterke aanwezigheid kende van de Romeinen en de Genuezen, die vele architectonische en artistieke sporen hebben nagelaten.


De Golf van Tunis

Het noorden van het land, dat gedeeltelijk noordelijker ligt dan Italië, richt zich cultureel en economisch gezien op de hoofdstad Tunis. Het is een stad die je nooit kent: een beetje Napels (voor de zee, de straten van de oude stad, de hartelijkheid van de inwoners), een beetje Parijs (voor de paleizen in het centrum en Belvedere, de bistro’s op de boulevards, de weelderige tuinen), een beetje Milaan (voor de nieuwe zakenwijken en de satellietsteden die ermee verbonden zijn), en natuurlijk een Arabische stad, voor de grote, kleurrijke en verbazingwekkende medina, een van de meest karakteristieke van Noord-Afrika, de markten, de moskeeën, de minaretten. Een multi-etnische stad (met ook joodse en Italiaanse wijken), zeer levendig en voortdurend in beweging.

De hoofdstad is een van de belangrijkste polen van de huidige fase van vastgoedontwikkeling in het land: het is vooral in het noorden (en met name in het zogenaamde « Berges du Lac »-gebied, gelegen rond een groot meer) dat veel vastgoedprojecten van hoge kwaliteit (residentieel en commercieel) zijn geconcentreerd. Deze eigendommen zijn erg in trek bij Europese kopers, dankzij de aantrekkelijke herwaarderingsvooruitzichten, het prestige van de gebouwen, de strategische ligging van het gebied en het feit dat er nog voldoende grond is voor nieuwe projecten.

Vanuit het noorden van Tunis brengt een autorit van 15 minuten u naar enkele van de mooiste kustplaatsen: Carthago, met zijn Romeinse ruïnes die uitkijken over zee en zijn exclusieve woonwijken omringd door groen; Sidi Bou Said, Werelderfgoed, een dorp hoog boven de zee, met witte en blauwe huizen die uitkijken over steegjes vol bougainville en geparfumeerd met jasmijn, dat vele beroemdheden heeft verleid die er jarenlang verbleven (van de schrijvers Miguel de Cervantes, André Gide, Jean Paul Sarte, Simone de Bouvoir, tot de schilder Paul Klee); La Marsa, een kosmopolitische wijk en een favoriet strand voor welgestelde Tunesiërs. Een paar kilometer noordelijker ligt Gammarth, met zijn baai bezaaid met luxe hotels en het bos aan zee.


Cap Bon en Hammamet

Als wij daarentegen van Tunis naar het oosten gaan, gaan wij langs Cap Bon, een voorgebergte dat in die tijd slechts een kleine stad was.

Het lijkt een beetje op de kust van Amalfi (vanwege de kronkelige wegen met uitzicht op zee) en een beetje op Sardinië (vanwege de wilde en naakte schoonheid). Dit is een gebied dat, door zijn conformatie, minder toeristisch is, maar door zijn isolement en afzondering door verschillende buitenlanders (voornamelijk Fransen en Italianen) als permanente verblijfplaats is gekozen. Kelibia en Korba, gelegen in het zuidelijk deel van de kaap, zijn de bekendste steden.

Ongeveer vijftig kilometer via de snelweg van Tunis naar het zuiden zijn we in Hammamet, een stadje waar bijna iedere Italiaan op zijn minst van gehoord heeft. Hammamet is een rustige badplaats, gedomineerd door een imposant 15e eeuws fort en doorkruist door kronkelige straatjes. In de 19e eeuw maakten Flaubert, Maupassant, Oscar Wilde en, enkele decennia later, Winston Churchill er hun favoriet van.

Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde zich naast de oude stad een van de beroemdste internationale badplaatsen, waar jetsetters zoals Sophia Loren of Françoise Sagan kwamen. Grote hotels, vakantiecentra, thalassotherapiecentra, golfterreinen en sportfaciliteiten, restaurants, disco’s en allerlei soorten amusement zijn er verrezen. Er zijn ook veel luxueuze woonwijken, gebouwd in groene en afgelegen gebieden, en bijna uitsluitend bewoond door buitenlanders.

De meest recente vastgoedontwikkeling is geconcentreerd in het zuidelijke deel, waar Yasmine Hammamet is gebouwd, een gebied met een prachtige met palmbomen omzoomde promenade en met uitzicht op een reeks grote hotels. In Yasmine Hammamet zijn woonwijken met luxe villa’s en condominiums verrezen, en in het begin van de jaren 2000 werd een goed uitgeruste jachthaven gebouwd als onderdeel van het complex « Marina Yasmine », een groot complex gewijd aan de zee en het residentieel toerisme, met villa’s die uitkijken op een schilderachtig binnenkanaal, appartementen in kleine gebouwen, clubs, restaurants en winkels van allerlei aard, zwembaden en sportfaciliteiten. Als u geïnteresseerd bent in dit type accommodatie, raden wij u aan onze website in de gaten te houden, want van tijd tot tijd is het mogelijk om villa’s, appartementen of ligplaatsen te koop aan te treffen.

Slechts enkele kilometers ten noorden van Hammamet, en bijna zonder overgang, ligt de regionale hoofdstad Nabeul, een rustigere stad die niettemin een keur aan accommodatiemogelijkheden biedt aan zee of in de heuvels met uitzicht op zee.


De centrale kust, van Hergla tot Mahdia

Enkele van de meest toeristische steden van het land liggen in deze gordel, de bekendste zijn Sousseen Monastir. Het is ook een gebied met veel vastgoedactiviteit, met bouwterreinen die op verschillende interessante locaties geopend zijn of op het punt staan geopend te worden. Zestig kilometer ten zuiden van Hammamet ligt Hergla, nog steeds een klein vissersplaatsje met slechts 6.000 inwoners, waar u prachtige uitzichten en witte zandstranden vindt, die zelfs in augustus verlaten zijn. Het gebied rond Hergla daarentegen is voorbestemd voor een enorme ontwikkeling, die in enkele jaren tijd al heeft geleid tot een duizelingwekkende stijging van de prijs van bouwgrond, aangezien het het epicentrum is van een reeks lopende of toekomstige projecten, zoals de nieuwe luchthaven van Enfidha, die eind 2010 werd ingehuldigd en nu nog tegen een lager tarief wordt geëxploiteerd, maar een belangrijk knooppunt zal worden, en het nieuwe industriegebied met dezelfde naam, dat uitgestrekt en modern is en zeer goed wordt bediend. De ligging van Hergla, dicht bij Sousse en langs de autosnelweg Tunis – Sfax, maakt het tot een natuurlijke uitvalsbasis voor de uitbreiding van de provincie Sousse. De laatste zes jaar zijn er veel nieuwe nederzettingen bijgekomen, waaronder tweede woningen.

Minder dan 20 kilometer ten zuiden van Hergla bevinden wij ons in Sousse, dat met zijn 220.000 inwoners de derde grootste stad van Tunesië is. Sousse is een echte hoofdstad van het zeetoerisme, maar ook een stad die het hele jaar door bewoond wordt met uitstekende diensten.

Daarom hebben veel Europeanen het al uitgekozen, niet alleen voor hun zomervakantie, maar ook om er te overwinteren.

Er zijn momenteel 2 grote vastgoedontwikkelingspolen in Sousse. Het eerste is het centrale toeristische gebied -parallel aan het historische centrum- waar zich een groot aantal hotels, winkels, restaurants en bars van allerlei soort, discotheken, banken en diverse openbare diensten bevinden.

Het andere belangrijke ontwikkelingsgebied voor onroerend goed in Sousse is het noordelijke deel van de stad, waar de prachtige Port El Kantaoui ligt. Port El Kantaoui, gebouwd aan het eind van de jaren ’80 en nog steeds in bewonderenswaardige staat, was het eerste voorbeeld in Tunesië van een jachthaven die werd aangevuld met een indrukwekkend wooncomplex in Moorse stijl en met diensten en amusement.

Voorbij Port El Kantaoui (bijna halverwege tussen Sousse en Hergla) bevindt zich een gebied in stadsvernieuwing dat de moeite waard is om in de gaten te houden, omdat de eigendommen daar in de nabije toekomst in waarde zullen toenemen, dankzij de nabijheid van Hergla (waarvan we het potentieel al hebben genoemd) en natuurlijk van het centrum van Sousse. In dit gebied kunt u op onze site het zeer interessante voorstel zien van het Kantaoui Resort, een wooncomplex in aanbouw, met zeer betaalbare appartementen.

Monastir, ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Sousse, is ook bij de Italianen bekend dankzij zijn luchthaven, waar veel chartervluchten uit Italië landen. Comparée à Sousse, Monastir est une ville plus petite et plus calme, une destination pour un tourisme plus élitiste. Het is echter rijk aan allerlei toeristische voorzieningen, waaronder een jachthaven en twee golfbanen.

Mahdiatenslotte, 70 kilometer ten zuiden van Monastir, is een stad met een lange geschiedenis, waarvan monumenten en ruïnes getuigen, en die, na eeuwenlang op het ritme van de visserij te hebben geleefd, een internationale toeristische bestemming is geworden, dankzij een schitterende zee en schitterende uitzichten. Mahdia beleeft momenteel een periode van residentiële ontwikkeling.

Er worden hele nieuwe woonwijken aan of bij de zee gebouwd of opgestart, en verschillende delen van de stad worden herontwikkeld. Bovenal wordt een nieuwe jachthaven gepland, die met Libanees kapitaal zal worden gefinancierd. Dankzij deze elementen is Mahdia ook een plaats die in aanmerking komt voor gunstige herontwikkelingsperspectieven.


De zuidkust en Djerba

Het zuiden is het deel van Tunesië dat ons het meest na aan het hart ligt, want daar is de woestijn, die een echte plaats van de ziel is, met zijn steden – oases (Tozeur, Tamerza, Tataouine, Matmata, Nefta, Douz) waarvan sommige gewoonweg onbeschrijfelijk en onvergetelijk zijn Er zijn geen nieuwe vastgoedprojecten in de oases: eerlijk gezegd hebben wij dat liever zo en hopen dat deze plaatsen niet veranderen in zoveel Las Vegas of iets dergelijks.

Maar in het zuiden van Tunesië is er een gebied dat vrij dicht bij de Grote Zuidelijke Woestijn ligt.

en oases, waarvan men de lucht begint in te ademen: voor het klimaat, dat zelfs in november baden mogelijk maakt, voor de atmosfeer, voor de vegetatie. En waar je een huis kunt kopen. We hebben het over Djerba, een eiland dat een belangrijke internationale toeristische bestemming is, ook goed bekend bij de Italianen.

Djerba, door de eeuwen heen een kruispunt van culturen en zelfs in de Odyssee vermeld als een van de plaatsen waar Odysseus halt hield, is een voorbeeld van een druk toeristenoord dat niet door het toerisme is verwoest en zijn eigen landschap en architectonische identiteit heeft behouden. Het is geen toeval dat de gebruikers van Trip Advisor, misschien wel ‘s werelds bekendste toeristische website, Djerba in 2008 uitriepen tot de beste toeristische bestemming.

Djerba is momenteel een van de goedkoopste plaatsen in Tunesië om een huis te kopen. Na een aanhoudende hotelontwikkeling heeft het eiland zich inderdaad vrij recent opengesteld voor het residentieel toerisme: het plaatselijk bestuur heeft een verstandig jaarlijks quotum van nieuwe bouwvergunningen vastgesteld voor de bouw van woningen, die moeten voldoen aan bepaalde nauwkeurige architectonische canons betreffende de hoogte en de stijl van de gebouwen, die in harmonie moeten zijn met het bestaande. Deze nieuwe ontwikkeling leidt tot een stormloop op de Europeanen om te kopen, met uiterst aantrekkelijke vooruitzichten voor wie nu koopt.

Op onze website vindt u voorstellen op Djerba die wij u aanraden te overwegen, niet alleen vanwege hun belang vanuit investeringsoogpunt, maar ook omdat het hebben van een huis op Djerba een levenskeuze is, die u de onuitsprekelijke ervaring biedt u lichtjaren verwijderd te voelen van de stress van het Europese leven.


Lees meer:

http://www.tunisietourisme.com.tn (officiële website van het Tunesisch Verkeersbureau)http://www.tunisiaturismo.it (Italiaanse versie)

Het huis met het stapelbed

Tunesië biedt uitstekende investeringsmogelijkheden, tegen kosten die veel betaalbaarder zijn dan in Europa, in eigendommen die

in een jachthaven. Het is een sector die geen crisis doormaakt, aangezien de Europese kusten al een hoge dichtheid aan jachthavens hebben, sterk verstedelijkt zijn, met een vrij schaars aanbod van accommodatie en prijzen die, ondanks de economische crisis, hoog blijven, niet alleen voor appartementen (en de zeldzame villa’s) die te koop zijn, maar ook voor de verhuur van ligplaatsen. Tunesië daarentegen concentreert zich op jachthavens, dankzij verschillende factoren: een nog steeds overvloedige ruimte voor nieuwe constructies; een gunstig klimaat en temperaturen die veel langere seizoenen mogelijk maken dan in Mediterraan Europa; en een geografische ligging die, vooral voor een Italiaan, strategisch is, omdat het zeer dicht en barycentrisch ten opzichte van ons land ligt, zodat de zeiler, vertrekkend uit Tunesië, gemakkelijk kan kiezen om naar de Tyrreense of Adriatische zee te varen.

De 1.200 kilometer lange kustlijn van Tunesië telt momenteel 28 havens en ankerplaatsen, die een groeiend aantal schippers aantrekken dankzij de beschikbaarheid van ligplaatsen en betaalbare tarieven, vergezeld van een uitstekend niveau van dienstverlening. De meer dan 5.000 aanlegplaatsen die het land momenteel telt, zullen nog toenemen: aan de noordkust zijn twee projecten, in de buurt van Tunis en in Bizerte, in aanbouw, maar deze zijn geblokkeerd om de sociale structuur van de projectontwikkelaars te « zuiveren » van de aanwezigheid van personen die banden hebben met het vroegere regime. Vroeg of laat zullen deze projecten worden voltooid. Er wordt een nieuwe jachthaven gebouwd in Madhia (een stad niet ver van Sousse en Monastir) en in Sousse zijn plannen aangekondigd voor de aanleg van een nieuwe jachthaven naast de legendarische Port El Kantaoui. De nieuwe jachthaven van Sousse zal worden aangelegd op de plaats van de huidige handelshaven, die vanuit de stad naar het noorden zal worden verplaatst. Het project omvat een jachthaven, internationaal gerenommeerde 5-sterrenhotels, twee moderne gebouwen met dure appartementen en een winkelcentrum. Op middellange termijn belooft de meest in het oog springende nieuwe ontwikkeling de Marina Ksour in Hergla (tussen Sousse en Hammamet) te worden, een mega-toeristisch resort dat door een groep investeerders zal worden ontwikkeld. Het project maakt deel uit van de United Arab Emirates Group en zal naast de jachthaven ook residenties, een heliport en 5-sterrenhotels met meer dan 1.000 kamers omvatten. Het kopen van een eigendom in een Tunesische jachthaven is niet alleen ideaal voor schippers of watersportliefhebbers, maar ook voor hen die een leven leiden van eenvoudig baden. Jachthavens zijn in feite plaatsen van grote bewoonbaarheid en charme. Complexen,

Over het algemeen bestaan ze uit kleine gebouwen en villa’s, maar ze zijn verspreid over zeer grote oppervlakten, doorkruist door tuinen, pleintjes, binnenplaatsen en bloemrijke lanen. De gebouwen, hoewel gebaseerd op moderne normen van comfort, zijn over het algemeen versierd met architectonische elementen in de traditionele Arabische stijl. Los van de woningen, maar geïnspireerd door dezelfde architectonische criteria, ligt de commerciële zone, waar zich bars, restaurants en winkels van allerlei aard bevinden, evenals supermarkten, een wellnesscentrum, een speeltuin en, in sommige gevallen, hotels. Voetgangerslanen leiden direct naar het strand. Kortom, wonen in een jachthaven is als wonen in een stad binnen een stad, in een soort exotisch dorp aan zee, waar je alles tot je beschikking hebt, maar tegelijkertijd geniet van privacy, rust en veiligheid. De meest recente jachthavens zijn die van Djerba en Yasmine Hammamet. Deze laatste, gelegen op slechts 60 mijl van Sicilië en 60 km over de snelweg van Tunis, is momenteel de meest populaire van de grote ontwikkelingen en beslaat een oppervlakte van 278 hectare. De jachthaven beschikt over 720 ligplaatsen, een moderne havenkapiteinskamer, een reislift met een capaciteit van 127 ton, meer dan 2 km kades en een volledig gamma voorzieningen en diensten. Het biedt plaats aan boten van 6 tot 110 meter. Het wooncomplex van villa’s en appartementen is omgeven en wordt doorkruist door een kanaal. De villa’s kijken uit op het kanaal en hebben elk een aanlegsteiger, die direct vanuit de tuin toegankelijk is. Flats en villa’s in Marina Yasmine zijn erg in trek, maar er zijn altijd een paar eigenaren die verkopen, dus neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het vinden van accommodatie in Marina Yasmine of andere Tunesische jachthavens.

Ideaal gelegen langs de kust van noord naar zuid, volgt hier een korte beschrijving van de andere belangrijke jachthavens

Tunesiërs:

 • Tabarka
 • Bizerte
 • Tunis en omgeving
 • Port El Kantaoui / Sousse
 • Monastir

Tabarka:aan de voet van een rots biedt de jachthaven 170 ligplaatsen met alle diensten, in een omgeving die wordt gedomineerd door een berg van pijnbomen en mimosa’s en die bekend staat om zijn koraal en duiken. De stad ligt in het noordwesten, aan de grens met Algerije.

Bizerte: biedt onderdak aan 170 boten en ondergaat een radicale transformatie en uitbreiding. Vanuit Bizerte (maar ook vanuit Tabarka) kunt u het legendarische eiland La Galite bereiken, een oase van mediterrane fauna waar de zeldzame faraobrasem kan worden aangetroffen. De stad ligt 50 km ten noorden van Tunis.

Tunis en omgeving: in Sidi Bou Said is de voormalige vissershaven omgetoverd tot een jachthaven, met een haven die plaats biedt aan 420 boten en is voorzien van alle diensten. Nog steeds in de Golf van Tunis, is een andere basis, minder modieus dan Sidi Bou Said, de haven van La Goulette, die 150 ligplaatsen biedt voor pleziervaartuigen met een zeilclub.

Port El Kantaoui: de eerste moderne jachthaven van het land, op 5 minuten rijden van Sousse, met een Moors-andalusische inrichting en bijgenaamd de Tuinhaven, is een van de meest beschutte havens van de Middellandse Zee. Het biedt 340 slaapplaatsen met alle voorzieningen. Achter de jachthaven ligt de golfbaan van Kantaoui, een van de beroemdste 27-holes golfbanen van het zuidelijke Middellandse-Zeegebied, en op enkele kilometers afstand ligt de stad Sousse.Het wooncomplex van Port El Kantaoui bestaat alleen uit appartementen in charmante huizen van twee verdiepingen. Het ligt 140 km ten zuiden van Tunis.

Monastir : De haven, Marina Cap Monastir, heeft 400 ligplaatsen met alle faciliteiten, biedt plaats aan boten tot 45 meter en is omgeven door een Arabisch-Moors wooncomplex met een groot aantal restaurants van allerlei aard die uitkijken op de ligplaatsen. Meer informatie over de kenmerken en diensten van alle jachthavens en aanlegplaatsen in Tunesië: http://www.portbooker.com/it/porti/tunisia

Tunesische olijfolie is vrijgesteld van EU-douanerechten

Het Europees Parlement heeft ingestemd met een vrijstelling van douanerechten voor Tunesische olijfolie die de EU binnenkomt voor 35 000 ton in 2016 en eenzelfde hoeveelheid in 2017, bovenop de 56 000 ton die al in een eerdere overeenkomst was vastgelegd.

Deze maatregel maakt deel uit van een steunpakket ter bevordering van de economie van Tunesië, het enige land dat de overgang naar de democratie na de Arabische Lente (die in 2011 in Tunis begon) met succes heeft afgerond.

Dit besluit heeft onvermijdelijk reacties uitgelokt van olieproducerende landen in de EU, die de zwakke garanties aan de kaak stelden die het Tunesische produkt biedt in vergelijking met het Europese produkt. Bij de terugroepingen wordt geen rekening gehouden met verschillende elementen die meestal onbekend zijn bij het grote publiek. Olijf en olijfolie is een sector die in Tunesië reeds lang bestaat, met 310.000 landbouwers, 1.750 oliefabrieken, 15 raffinage-eenheden, 10 eenheden voor de verwerking van afvallen van olijven, en 40 bedrijven, waaronder bottelaars en verwerkers van olie tot waardevolle cosmetische produkten zoals zeep. Tunesië is na de Europese Unie de grootste exporteur van olijfolie ter wereld en exporteert naar niet minder dan 28 landen op alle continenten, waaronder niet alleen de Europese Unie en Afrika, maar ook Noord-Amerika en Australië. Het is lid van de C.O.I. (Internationale Olijfolieraad) en de in Tunesië geproduceerde olie heeft niet alleen verschillende prijzen gewonnen in door de C.O.I. zelf georganiseerde wedstrijden, maar voldoet ook aan alle internationale kwaliteitsnormen. Dankzij onze kennis van het land en de sector staan wij ter beschikking van de Italiaanse olijfolieproducenten en -handelaren die belangstelling hebben voor partnerschappen en contacten met Tunesische producenten.

Het is tijd om te gaan onroerend goed winkelen in Tunesië

Het is tijd om te gaan onroerend goed winkelen in Tunesië. De dramatische gebeurtenissen van 2015 hebben het dagelijks leven op precies dezelfde manier beïnvloed als in elk ander land….

Het is tijd om te gaan onroerend goed winkelen in Tunesië. De dramatische gebeurtenissen van 2015 hebben het dagelijks leven op precies dezelfde manier beïnvloed als elk ander land in de wereld dat terroristische dreigingen heeft ervaren of vreest. Ja, er zijn meer controles op straat en de rijen in de havens en op de luchthavens zijn toegenomen, maar in het dagelijks leven van de mensen is er niets fundamenteel veranderd: vraag iedereen die in het land woont of er onlangs is geweest wat hij of zij ervan vindt, en stop niet om de situatie te beoordelen door op internet te surfen naar nieuws en bulletins.

Er is echter een belangrijk gevolg, dat in het voordeel werkt van degenen die bereid zijn te investeren: de prijzen van onroerend goed zijn, na jaren van stijging, gedaald.

Het verschijnsel doet zich niet zozeer voor in de hoofdstad of in stedelijke gebieden als wel in toeristische gebieden: zowel in de klassieke en geconsolideerde gebieden, zoals Hammamet of Sousse, als in de niches, die over het algemeen de voorkeur genieten van degenen die het land al kennen en die op niet-massieve oplossingen zijn gericht. In het zuiden, zowel aan de kust als in de voor-woestijn, of in het noorden, in plaatsen als Raf Raf of Tabarka, of in het noord-oosten, in Cap Bon (bijvoorbeeld in de Kelibia-wijk), is het nu mogelijk om zelfs voor ongeveer 35-40 duizend euro een huis te kopen. Tijdens de zomer van 2015, die uiteraard werd gekenmerkt door een aanzienlijke daling van het Europese toerisme, veranderden veel Fransen en Noord-Europeanen in verkenners op zoek naar vastgoedkoopjes: een huis kopen tegen een afbraakprijs blijkt altijd een betere manier te zijn dan het klassieke deposito op een bankrekening, om spaargeld te gebruiken dat in Europa niet zou toelaten om iets te kopen.

Hetzelfde geldt voor bedrijven: het verwerven van een licentie of de muren van een hotel kan vandaag de dag een geweldige deal zijn, voor wie een strategie van rendement op investering heeft die niet erg op korte termijn is. Dit is een goed moment voor degenen die snel kunnen handelen. Neem contact met ons op voor meer informatie: wij zullen u mogelijkheden laten zien, die niet noodzakelijkerwijs op onze site staan, die werkelijk opmerkelijk zijn.

WONEN IN TUNESIË

Op deze pagina geven wij antwoord op een aantal vragen die u kunt hebben wanneer u overweegt een huis in Tunesië te kopen. Wij geven u ook enkele aanwijzingen die u hopelijk van pas zullen komen als u de keuze maakt, die reeds door vele Europeanen wordt gedeeld, om lange tijd in het land te verblijven of u er zelfs te vestigen, profiterend van een uitstekend klimaat en een levensstandaard die onvergelijkbaar hoger is dan uw inkomen in Italië.

Welke taal wordt er gesproken? De officiële taal is het Arabisch, maar het Frans wordt door iedereen gesproken, aangezien het vanaf de lagere school als lingua franca wordt bestudeerd en gebruikt. Tweetaligheid is dan verplicht in alle openbare kantoren, beroepskantoren, banken, officiële documenten, bewegwijzering, en is algemeen gebruik in handelszaken en winkelreclame. Maar in feite wordt in Tunesië ook een derde taal gesproken : het Italiaans. Dankzij het toerisme, de televisie (sinds de jaren zestig is er Italiaanse televisie), de emigratie en de langdurige uitwisselingen met Italië, is het heel gewoon om in Tunesië iemand te vinden die Italiaans spreekt. In winkels en restaurants, dan, is het heel gemakkelijk!

Als bewijs van de eeuwenoude culturele en taalkundige banden met Italië volstaat het te vermelden dat in Tunis de Italiaanse school functioneert, met Italiaanse onderwijzers en ministeriële programma’s en met cursussen gaande van de lagere school tot het wetenschappelijke diploma van het middelbaar onderwijs.

Het klimaat:het is het hele jaar door zacht en over het algemeen, zelfs in de kustgebieden, veel minder vochtig dan hier. Het badseizoen begint in april en duurt tot eind oktober, maar in het zuiden kan het nog langer duren. In het binnenland zorgt de nabijheid van de Sahara voor een warmer maar ook zeer droog klimaat, ideaal voor mensen die lijden aan reuma, artritis of astma. Dankzij de droge lucht en een constant licht briesje is de hitte in het zuiden echter veel aangenamer en draaglijker dan men zou denken.

Wanneer moet ik gaan? Met een huis in Tunesië kunt u het land het hele jaar door ontdekken.

en om te profiteren van de meest en minst toeristische periodes. De winter is ideaal vanwege de absolute rust, het milde klimaat, de mogelijkheid om alle streken van het land in de beste omstandigheden te bezoeken, vooral het zuiden (sinds enkele jaren is het in de mode om oudejaarsavond in de woestijn door te brengen). In de lente en de herfst kunt u, zoals gezegd, ook veilig naar zee. In de zomer is het nog rustig in juni en tot half juli. Van de tweede helft van juli tot eind augustus daarentegen is het druk in de grote kustplaatsen. In dat geval is het beter om in plaats van de vrije stranden naar de uitgeruste stranden te gaan, waar u voor een paar euro een parasol en een ligstoel kunt huren. Of, gezien de grote vraag naar zomerhuur, huur per maand of zelfs per week.

Hoe zijn de Tunesiërs? Stelt u zich Italië en de Italianen van enkele decennia geleden voor, voordat het stressvolle leven, het wantrouwen en het gevoel van onveiligheid die typisch zijn voor de westerse landen, samen met de economische welvaart ons land binnenkwamen. De benadering van de Tunesiërs is hartelijk en ontspannen: men leert elkaar gemakkelijk kennen, de menselijke betrekkingen zijn over het algemeen zeer ontspannen, het is gebruikelijk buitenlanders op straat te begroeten (zoals dat in ons land vele jaren geleden ook het geval was…), buren worden als vrienden beschouwd (en niet als volslagen vreemden die je alleen in de lift ontmoet). Ondanks hun nauwe banden met Frankrijk hebben Tunesiërs van alle leeftijden en sociale klassen een bijzondere genegenheid voor Italianen, zoals eerder vermeld.

Maar is het veilig? Tunesiërs hebben altijd bekend gestaan als een vreedzaam en tolerant volk. Het is waar dat de revolutie van januari 2011 ongerustheid en angst heeft gezaaid onder buitenlandse bezoekers, met een scherpe daling van het aantal toeristen tot gevolg. Sindsdien is er sprake van een geleidelijk herstel, met als hoogtepunt de presentatie van de nieuwe grondwet op 7 februari 2014 in aanwezigheid van 40 buitenlandse staatshoofden. Bij die gelegenheid heeft de Franse president Hollande gezegd dat Tunesië een voorbeeld is voor alle landen die een transformatie hebben ondergaan, omdat het in zeer korte tijd een revolutie heeft ontketend die ongelooflijk weinig gevolgen heeft gehad in termen van instabiliteit en zeer snel is teruggekeerd naar de normaliteit. Met de komst van vrije verkiezingen, persvrijheid, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van demonstratie is het land een nieuwe fase ingegaan: het is nu mogelijk demonstraties en stakingen te houden, vooral in de hoofdstad, wat voorheen streng verboden was. Maar dit is niet meer en niet minder dan wat er in Europa altijd is gebeurd. Het land blijft in wezen zeer kalm, met een veel lager percentage micro-criminaliteit dan in Europa, en met een bewustzijn bij de regering en de wetshandhavingsinstanties dat buitenlandse investeerders en toeristen een te belangrijke hulpbron zijn om te worden ondermijnd door een verminderde waakzaamheid op het gebied van de openbare orde.

Maar het zijn moslims… Tunesië is een voorbeeld van een overwegend islamitisch, maar seculier en tolerant land. Iedereen kleedt zich zoals hij wil, vrouwen zijn evenzeer als in Italië bij werk en studie betrokken, het onderwijs is openbaar en niet-confessioneel (zo is de sluier op school verboden), het aantal inschrijvingen op scholen, zelfs op de hogere niveaus, is hoog, de gezondheidszorg is zeer goed, er zijn katholieke kerken (en ook synagogen) in de hoofdstad en in andere toeristische steden. De overwinning van de gematigde islamitische partij bij de voorlopige verkiezingen van oktober 2011 heeft dit scenario niet wezenlijk veranderd.

Hoeveel kost het leven? Wie Tunesië als toerist kent, weet dat alles wat met toerisme te maken heeft, te beginnen met hotels, restaurants en bars, veel minder kost dan in Italië. Het is bijna een plezier om 10-15 euro te betalen voor een lunch voor twee, of 30 cent voor een koffie (die overigens in veel bars net zo goed is als in Italië)… Hetzelfde geldt voor het dagelijks leven: brood bijvoorbeeld, dat uitstekend is, kost 35 cent per kilo, deegwaren 33 cent, benzine en andere energieproducten kosten veel minder. De prijzen van sommige eerste levensbehoeften (brood, pasta, melk) zijn aan een maximum gebonden (zoals in Italië tot de jaren tachtig het geval was). In een middelgrote stad met alle voorzieningen (b.v. Monastir of Sousse) ligt de huurprijs voor een driekamerflat in een goede buurt rond de 200-250 euro (zeker niet in een luxe gebouw aan zee…). Met een eigen huis, of in ieder geval zonder huur te betalen, kun je al goed leven van 5-600 euro per maand, wat voor een Tunesiër een goed salaris is. Met een inkomen van ongeveer 1.000 euro per maand, kunt u het zich veroorloven uzelf te verwennen en geld te besparen.

Munteenheid: De officiële munteenheid is de Tunesische dinar, die tegen de huidige wisselkoers ongeveer 48 eurocent waard is. Geld kan worden gewisseld in de vele bank- en postkantoren, maar ook in de daarvoor bestemde agentschappen, die altijd open zijn. In veel etablissementen worden ook rechtstreeks euro’s aanvaard.

Wonen :Tunesiërs zijn, zoals vele andere volkeren, zeer gehecht aan huisvesting en investeringen in bakstenen en mortel. Daarom worden huizen, vooral nieuwe, gebouwd volgens westerse normen van comfort en toebehoren, en zijn ze over het algemeen ruimer. Zoals in Frankrijk, en in bijna alle andere Europese landen, zijn de keuken en de badkamers al ingericht. Veel huizen die te koop zijn voor buitenlandse kopers kunnen al gemeubileerd worden gekocht.

Ook…

Contact houden met Italië

Van dag tot dag: Elk huis of appartementsgebouw is uitgerust met een schotelantenne waarmee u alle Italiaanse nationale televisiekanalen kunt bekijken (publieke en particuliere). De telefoon- en internetinfrastructuur is zeer goed. Italiaanse kranten zijn ook te vinden in veel krantenkiosken in Tunis en in de belangrijkste toeristische steden.

Vervoer: er zijn dagelijks rechtstreekse vluchten van Tunis naar Rome en Milaan, en ook chartervluchten van verschillende Italiaanse luchthavens naar Tunis, Monastir en Djerba het hele jaar door, maar vooral in het voorjaar en de zomer. Sinds november 2009 is er ook een regelmatige tweewekelijkse vlucht van Malpensa naar Tozeur, zodat u zelfs tijdens een lang weekend de fascinerende Tunesische Sahara kunt ontdekken. Vanuit Tunis varen regelmatig schepen naar de havens van Palermo, Trapani, Salerno, Civitavecchia en Genua op verschillende dagen van de week. Eten : Tunesië is vooral een land van vis – overvloedig en goedkoop – en groenten, die in vele variëteiten voorkomen en die, dankzij het klimaat, lekkerder zijn dan de onze.

Maar je vindt ook overal pasta, waarvan (wist je dat?) de Tunesiërs de derde grootste consumenten ter wereld zijn. Kortom, we zijn in een land waar alle belangrijke producten van het mediterrane dieet verkrijgbaar zijn (te beginnen met de olie, die heerlijk is en lichter dan Italiaanse olie). Wat echter ontbreekt, is een traditie van kazen, die pas sinds kort worden geconsumeerd. Wat vlees betreft, ontbreekt varkensvlees, maar alle andere soorten zijn verkrijgbaar, ook lamsvlees, dat veel beter is dan wat in Italië wordt verkocht. Voor koffie, geen probleem. Tenslotte sterke drank : veel Tunesiërs, vooral ouderen, drinken niet om religieuze redenen (terwijl bier zeer populair is onder jongeren). Wijn, bier en sterke drank worden dus niet overal verkocht, maar om ze te vinden moet je gewoon naar een goede supermarkt gaan, vooral in de toeristische gebieden (Tunesië is trouwens een wijnproducerend land). Wat de restaurants betreft, zijn de Italiaanse pizzeria’s en restaurants, net als in de rest van de wereld, overal te vinden.

Autorijden:Laten we beginnen met te zeggen dat u uw eigen auto kunt meenemen en uw normale Italiaanse rijbewijs kunt gebruiken, waarmee u ook een auto kunt huren. Ten tweede, voor degenen die Tunesië niet kennen, laten we onmiddellijk het gemakkelijke stereotype van het Arabische land met onmogelijk verkeer, onbegaanbare wegen, weinig regels, enz. uit de weg ruimen. Het verkeer in de grote steden is in de meeste gevallen minder belangrijk dan hier, de wegen zijn goed en worden doorkruist door vele rotondes (die al sinds vóór Italië bestaan), de bewegwijzering is uitstekend, de chauffeurs stoppen vaker dan hier bij zebrapaden (daar is niet veel voor nodig…), de wegen worden voortdurend gecontroleerd door de politie (die erg aardig is voor buitenlanders). Natuurlijk zijn we niet in Zwitserland, maar we zijn ook niet in Caïro of Bombay. Hoewel de Tunesiërs erover klagen, kunt u hier gemakkelijker parkeren dan hier.

Banken en postkantoren: het banksysteem is vergelijkbaar met dat van ons en in elke bank kunt u alle soorten transacties verrichten met Italië en alle Europese landen. Pinautomaten zijn overal. Als u ervoor kiest in Tunesië te gaan wonen of er voor langere tijd te verblijven, kunt u bij elke bank een rekening openen en uw inkomsten zonder problemen rechtstreeks in euro laten bijschrijven. In de banken wordt, zoals in alle kantoren, Frans gesproken, maar u zult er waarschijnlijk ook Italiaans sprekenden aantreffen. Postkantoren zijn zeer talrijk en hebben langere openingstijden dan banken. U kunt alle geldtransacties uitvoeren die in ons postkantoor worden uitgevoerd (met inbegrip van geldtransfers van en naar het buitenland).Gezondheidszorg:Het Tunesische gezondheidszorgsysteem, gebaseerd op het Franse model, verdient een vermelding. De openbare gezondheidszorg is gratis. Ziekenhuizen en klinieken zijn talrijk en goed uitgerust, en het niveau van de medische klasse is uitstekend: de oudere generatie artsen (evenals professionals in vele andere disciplines) zijn bijna allemaal in Frankrijk afgestudeerd, terwijl de nieuwe generatie afkomstig is van Tunesische universiteiten die een uitstekende reputatie hebben. Maar ook nu nog specialiseren veel artsen zich na hun afstuderen in Frankrijk. Zelfs de apotheken zijn allemaal openbaar. Ook de particuliere gezondheidszorg is van een goed niveau, met een groot aantal gespecialiseerde praktijken van alle takken en klinieken. Het is veelzeggend dat er in Tunesië geen vermenging van openbaar en particulier is : elke arts werkt uitsluitend hetzij voor de openbare gezondheidsdienst, hetzij als particuliere arts. Tenslotte is het de moeite waard de tandartsen te vermelden: de Tunesische tandheelkunde heeft een zodanig hoog niveau bereikt dat er in de loop der jaren een belangrijke stroom van « tandheelkundig toerisme » is ontstaan, voornamelijk uit Frankrijk en België (landen waar tandartsen gemiddeld ook veel minder kosten dan in Italië…). Gezien het verschil in de kosten van levensonderhoud kost een behandeling of operatie in Tunesië minder dan in Europa, zelfs als rekening wordt gehouden met reis- en verblijfskosten! Er zijn veel tandartsen georganiseerd om in de korte tijd van een verblijf behandelingen en operaties aan buitenlanders te verstrekken.

Huis en golf: uw huis naast de golfbaan

Tunesië is een populaire internationale golfbestemming geworden. Momenteel zijn er negen cursussen beschikbaar, wat misschien niet veel lijkt in vergelijking met de honderden cursussen die bijvoorbeeld in Italië of Spanje worden aangeboden. Volgens de IAGTO (International Association of Golf Tourism Operators) zal dit cijfer tegen 2020 naar verwachting verdubbelen. Het belangrijkste is echter dat in Tunesië niet de nadruk is gelegd op de kwantiteit (een factor van weinig belang, gezien het geringe aantal plaatselijke beoefenaars), maar op de kwaliteit van de cursussen en de voorzieningen, en vooral op de ontwikkeling van een totaalaanbod, met goed gedifferentieerde en dus complementaire cursussen. Het is geen toeval dat het ontwerp van veel van de kampen werd toevertrouwd aan dezelfde ontwerper, Ronald Fream, een van ‘s werelds meest vooraanstaande namen op dit gebied. Tunesië heeft inderdaad veel te bieden aan golfliefhebbers uit de hele wereld, want het presenteert zich als een « golfsysteem »:

 • Alle banen zijn groot en zijn ontworpen door de beste internationale architecten (naast Ronald Fream, Yves Bureau en Martin Hawtree); het niveau van onderhoud van de greens en faciliteiten is overal zeer hoog, zoals blijkt uit de commentaren van de gebruikers zelf (zie bijvoorbeeld de commentaarpagina van de gezaghebbende golfwebsite worldgolf.com, op http://www.worldgolf.com/courses/tunisgcs.html ;
 • Het aanbod is goed gesegmenteerd naar moeilijkheidsgraad en is afgestemd op de behoeften van zowel beginners als meer ervaren spelers;
 • De kampen zijn strategisch gelegen in de meest bekende toeristische gebieden van het land;
 • Elk kamp heeft zijn eigen landschap en omgevingskenmerken die representatief zijn voor zijn ligging: je kunt bijvoorbeeld kiezen om te spelen tussen palmbomen en zandduinen aan zee in het kamp Djerba, of aan de rand van de woestijn in het kamp Tozeur, of op een rotsachtige inham in het kamp Tabarka;
 • Elk kamp wordt bediend door aangrenzend of nabijgelegen onroerend goed en toeristische voorzieningen.

Er zijn reeds vele Europese golfers (voornamelijk Fransen en Britten, maar ook Italianen) die regelmatig in Tunesië verblijven en die zaken en plezier combineren door te investeren in villa’s of appartementen in de buurt van hun favoriete banen. Het bezit van een eigendom in de buurt van een golfbaan is niet alleen een rendabele investering, maar biedt ook de mogelijkheid om te oefenen en te ontspannen (al is het maar voor een weekend) op minder dan twee uur vliegen en op elk moment van het jaar, vooral wanneer het klimaat in Europa minder gunstig is. Om nog maar te zwijgen van de interessante ervaring om in contact te komen met andere mensen uit verschillende Europese landen die dezelfde interesses delen.

Het geavanceerd zoeken van onze site bevat een speciale parameter voor golfers, die u toelaat om binnen handbereik een scherm te hebben van eigendommen grenzend aan of dichtbij golfbanen in verschillende delen van het land, of om, voor elk geselecteerd eigendom, de dichtstbijzijnde golfbanen en hun afstanden te identificeren. Wij raden u in het bijzonder aan een kijkje te nemen bij de eigendommen in Hammamet (op slechts enkele minuten afstand van de golfbanen Yasmine en Citrus), in de regio Sousse (waar zich de golfbaan El Kantauoi bevindt) en in de regio Djerba, waar wij u onder andere een klein complex van 9 villa’s presenteren, op slechts een kilometer afstand van de golfclub van Djerba. U vindt er oplossingen voor elke behoefte: studio’s en appartementen van verschillende groottes in condominiums en nieuwbouwresidenties, maar ook villa’s van verschillende groottes.

Hier volgt, van noord naar zuid, een korte beschrijving van de golfbanen in Tunesië

Kamp Steden
Golfterrein van Tabarka Tabarka
Carthage Golf Club Tunis – Carthago
Golf Citrus Hammamet
Golf Yasmine Hammamet
Golf Sea Course El Kantaoui Sousse – Port El Kantaoui
Golf Flamingo Monastir
Golfterrein Palm Links Monastir
Djerba Golf Club Djerba
Golf des Oasis Tozeur

Terrein de golf de Tabarka – Tabarka

De Tabarka-baan, gelegen op 118 hectare eucalyptus-, Aleppo-dennen- en eikenbossen, is een 18-holes, par 72, 6.400 meter lange baan. Een uitbreiding tot 27 holes is gepland. Ontworpen door Ronald Fream, is het een van de weinige banen ter wereld met zeven holes op het water (de baan doorkruist ook een inham). Net als de Cypress Point Club in Californië (een van de meest exclusieve banen ter wereld, ook ontworpen door Ronald Fream), is het een baan voor ervaren spelers.

Tarieven 18 holes (inclusief green fees en tee times), geldig tot oktober 2009: van 53 euro (1 dag) tot 318 euro (7 dagen).

Verhuur van uitrusting, cursussen voor alle niveaus, opleidingen mogelijk ter plaatse.

Caddies, golfkarretjes, pro shop, clubhuis, bar, restaurant. Adres: ZoneTouristique, 8110 Tabarka / Tel. +216 78 670 038 Terug naar de lijst


Golf van Carthago – Tunis / Carthago

Carthage Golf, dat in 1927 werd aangelegd en in 1991 door Yves Bureau volledig werd gerenoveerd en heringericht, is volgens al degenen die het hebben geprobeerd een zeer technische baan. Strategisch gelegen op 10 minuten van de luchthaven van Tunis en evenveel minuten van de hoofdstad, is het een 18-holes, par 66 baan, 4254 meter lang, die zich uitstrekt over 29 hectare in de schaduw van palmbomen, sinaasappelbomen en een bos van eucalyptus- en cipresbomen. De omgeving is van grote schoonheid, zowel wat betreft de weelderige vegetatie als het uitzicht op de omgeving van Carthago die, met zijn Romeinse ruïnes aan zee, een van de meest pittoreske plaatsen van Tunis is.

Tarieven 18 holes (inclusief green fees en tee times), geldig tot september 2009: van 40 euro (1 dag) tot 186 euro (5 dagen).

Verhuur van uitrusting, cursussen voor alle niveaus, opleidingen mogelijk ter plaatse.

Caddies, golfkarretjes, pro shop, clubhuis, bar, restaurant. Adres: Choutrana II, 2036 Soukra – Carthago / Tel. +216 71 765 700 Terug naar lijst


Golf Citrus – Hammamet

Het bos De Olijfbomen

Golf Citrus, ontworpen door Ronald Fream, is de grootste en meest luxueuze golfbaan van Tunesië. Gelegen op 173 hectare bos en grond beplant met olijf- en sinaasappelbomen, heeft het een totaal van 45 holes en bestaat uit twee banen, beide geschikt voor alle categorieën golfers:

– Het bos, 18 holes door 72, 6.128 meter

– De Olijfbomen, 18 bij 72, 6.144 meter

plus een 9-holes executive baan, par 28 1.221 meter.

De baan heeft een van de grootste driving ranges in Tunesië en vijf putting greens.

Tarieven 18 holes (inclusief green fees en tee times), geldig tot september 2009: van € 65 (1 dag) tot € 388 (5 personen).

Verhuur van uitrusting, cursussen voor alle niveaus, opleidingen mogelijk ter plaatse.

Caddies, golfkarretjes, pro shop, clubhuis, bar, restaurant.

Pendeldiensten vanaf verschillende punten in de stad en het toeristische gebied van Hammamet.

Adres: B.P. 132, 8050 Hammamet / Tel. +216 72 226 500 Terug naar de lijst


Golf Yasmine – Hammamet

Golf Yasmine, eveneens ontworpen door Ronald Fream en geopend in 1990, is de tweede golfbaan van Hammamet en loopt langs de heuvels tussen de zee en het bos. Het is een baan die een breed scala aan shots toelaat en geschikt is voor spelers van alle niveaus, met 18 holes, par 72, 6062 meter en 9 schoolholes, par 30, 1217 meter en een groot oefenterrein.

Tarieven 18 holes (inclusief green fees en tee times), geldig tot mei 2009: van 62 euro (1 dag) tot 284 euro (5 dagen).

Verhuur van uitrusting, cursussen voor alle niveaus, opleidingen mogelijk ter plaatse.

Caddies, golfkarretjes, pro shop, clubhuis, bar, restaurant.

Pendeldiensten vanaf verschillende punten in de stad en het toeristische gebied van Hammamet.

Adres: B.P. 61, 8050 Hammamet / Tel. +216 72 227 001 Terug naar de lijst


Golfbaan El Kantaoui – Sousse / Port El Kantaoui

Eveneens ontworpen door Ronald Fream, werd het in 1979 gebouwd en vervolgens uitgebreid tot 132 hectare. De 36-holes golfbaan (par 144, 12.536 meter) omvat de 18-holes « Panorama » golfbaan (par 72, 6045 meter) en de 18-holes « Sea Course » (par 72, 6253 meter). Het is een baan van hoog niveau, een van de meest gewilde in Tunesië, die eindigt aan zee en uitkijkt over de prachtige jachthaven van Port El Kantaoui, op 5 kilometer van het centrum van Sousse.

Tarieven 18 holes (inclusief green fees en tee times), geldig tot oktober 2009: van 56 euro (1 dag) tot 315 euro (7 dagen).

Verhuur van uitrusting, cursussen voor alle niveaus, opleidingen mogelijk ter plaatse.

Caddies, golfkarretjes, pro shop, clubhuis, bar, restaurant.

Adres : Station Touristique, 4089 Kantaoui – Sousse / Tel. +216 73 348 756 Terug naar de lijst


Golf Flamingo – Monastir

De Flamingo Monastir is een van de beroemdste en meest klassieke banen van het zuidelijke Middellandse-Zeegebied, ontworpen door Ronald Fream voor de meest veeleisende golfers. Het is een 18-holes baan (par 72, 6.140 meter) met een grote technische complexiteit, die zich uitstrekt tussen hellingen en Romeinse ruïnes, op een terrein van eeuwenoude olijfbomen. De baan is geklasseerd als Championship course, een must voor internationale golfers, maar niettemin interessant voor alle niveaus, dankzij 5 afslagplaatsen per hole, 3 oefenholes en een groot oefenterrein.

Tarieven 18 holes (inclusief green fees en tee times), geldig tot mei 2009: van 48 euro (1 dag) tot 203 euro (5 dagen).

Kosten voor 9 holes: 28 euro per persoon.

Mogelijkheid tot het huren van materiaal ter plaatse, cursussen op alle niveaus, opleidingen.

Caddies, golfkarretjes, pro shop, clubhuis, bar, restaurant.

Adres: Route Ouerdanine, B.P. 168, 5000 Ouerdanine – Monastir / Tel. +216 73 500 284 Terug naar de lijst


Palm Links Golfbaan – Monastir

De tweede baan van Monastir, ingehuldigd in 1994, is een 18-holes, par 72, 6.140 meter kampioenschapsbaan, gelegen in een landschap van palmbomen en natuurlijke duinen, die ook een 9-holes (par 27) golfschool en een 7 hectare groot 360° oefenterrein omvat. Vlak en bijzonder geschikt voor halfgevorderde spelers, met 3 holes aan de rand van het water.

Tarieven 18 holes (inclusief green fees en tee times), geldig tot november 2009: van 49 euro (1 dag) tot 2.195 euro (7 dagen).

Tarieven voor 9 holes: van 36 euro (1 dag) tot 162 euro (5 dagen).

Verhuur van uitrusting, cursussen voor alle niveaus, opleidingen mogelijk ter plaatse.

Caddies, golfkarretjes, pro shop, clubhuis, bar, restaurant.

Adres: B.P. 216, 5060 Monastir Republique – Monastir / Tel. +216 73 521 911 Terug naar lijst


Golf Club Djerba – Djerba

De Djerba Golf Club is ontworpen door de Engelsman Martin Hawtree en bestaat uit 2 x 9 holes (par 73, 6.169 meter) en 9 holes par 36, 2.242 meter. Het strekt zich uit over 120 hectare bezaaid met palmbossen en zandduinen. Sommige Faiways zijn niet meer dan 40 meter breed en het parcours eindigt aan de kust.

Tarieven 18 holes (inclusief green fees en tee times), geldig tot november 2009: van 53 euro (1 dag) tot 296 euro (7 dagen).

Verhuur van uitrusting, cursussen voor alle niveaus, opleidingen mogelijk ter plaatse.

Caddies, golfkarretjes, pro shop, clubhuis, bar, restaurant.

Adres: B.P. 360, Z.Tourist, 4116 Midoun – Djerba / Tel. +216 75 745 055 Terug naar de lijst


Golf des Oasis – Tozeur

Aan de rand van de woestijn ligt in een majestueuze omgeving de nieuwste Tunesische golfbaan, eveneens ontworpen door Ronald Fream en gelegen in de buurt van de toeristische plaats Tozeur. Een baan met 18 holes en een lengte van 6.350 meter (waarvan de verdubbeling reeds gepland is) beslaat een oppervlakte van 80 hectare. Het 35 hectare grote grasveld wordt besproeid met gerecycleerd water om het grondwaterpeil in stand te houden. De baan ligt in het palmenbos van Tozeur (een van de grootste ter wereld) en bootst de magische sfeer van het beroemde oasestadje in de Sahara en zijn natuurlijke omgeving volledig na. De hindernissen worden gevormd door woestijnrotswanden. Met name hole 3, toegankelijk vanaf 9 verschillende tee posities, biedt de speler een uitdagende en spannende ervaring.

Materiaalverhuur, cursussen op alle niveaus en workshops zijn ter plaatse beschikbaar.

Caddies, golfkarretjes, pro shop, clubhuis, bar, restaurant. Adres: B.P. 48 Poste Elchorfa – 2243 Tozeur / Tel. +216 76 470831

ITALIAANSE GEPENSIONEERDEN IN TUNESIË – EEN GIDS

Voor Italiaanse gepensioneerden die naar Tunesië verhuizen, voorziet de wet in aanzienlijke belastingvoordelen, die resulteren in een verhoging van het ontvangen nettopensioen

Dit is een kans die ernstig in overweging moet worden genomen, vooral omdat de verhoging van het nettopensioen gepaard gaat met veel lagere kosten van levensonderhoud, zodat de gepensioneerde die naar Tunesië verhuist een aanzienlijke inkomensstijging zal zien. Bij Tunesische wet nr. 2006-85 van 25 december 2006 is met ingang van 2007 een belastingverlagingsregeling van 80% geratificeerd voor pensioenen die worden ontvangen door onderdanen van verschillende landen, waaronder Italië, waarmee Tunesië een belastingverdrag heeft gesloten dat bekend staat als « niet dubbele belasting ». Kort samengevat is het mechanisme als volgt: de gepensioneerde die Italiaans staatsburger is, moet een verblijfsvergunning aanvragen, waarbij hij het grootste deel van het jaar (d.w.z. ten minste 6 maanden + 1 dag per jaar) daadwerkelijk in Tunesië verblijft. Hij/zij moet ook een bankrekening hebben waarop het uit Italië ontvangen pensioen zal worden bijgeschreven. Onder deze voorwaarden zal het pensioen door de Italiaanse autoriteit bruto worden uitbetaald, d.w.z. zonder inhouding van belasting, aangezien het krachtens het belastingverdrag niet langer door de Italiaanse staat maar door de Tunesische staat wordt belast.

Op zo’n grove manier kan de Staat Title: pensionati2.jpg - Description: pensionati2.jpg Tunesië verleent de aftrek van 80%, zodat slechts de resterende 20% wordt belast.

Laten we een praktisch voorbeeld nemen, gebaseerd op een bruto maandelijks pensioen van 1.000 euro:

 • BRUTO maandelijks pensioen: 1.000 euro
 • 80% aftrek: 800 euro
 • Belastbaar inkomen: 200 euro
 • Te betalen belasting: 75 euro

800 worden oorspronkelijk door de Tunesische staat afgetrokken, terwijl de resterende 200 euro, die het belastbare bedrag vormen, na belasting 125 worden (indien de gepensioneerde vervolgens gezinshoofd is, is er een extra aftrek).

Het is duidelijk dat hoe hoger het pensioen is, hoe interessanter de voordelen worden, maar het is ook waar dat voor een klein pensioen het belastingverschil nog waardevoller wordt, vooral als we bedenken, nogmaals, dat de kosten van levensonderhoud in Tunesië ongeveer de helft bedragen van die in Italië.

Zoals gezegd, om een verblijfsvergunning in Tunesië te krijgen en te behouden, moet u er minimaal 6 maanden + 1 dag per jaar verblijven, ook als dat niet ononderbroken is.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. In naam van onze cliënten behandelen wij ook alle kwesties in verband met verblijfsvergunningen en pensioenoverdrachten, waarbij wij Italianen die deze keuze wensen te maken, professionele deskundigen ter beschikking stellen die hen kunnen helpen met alle bureaucratische en administratieve aspecten van hun nieuwe leven in Tunesië.

DÉMÉNAGER EN TUNISIE

Tunesië biedt het hele jaar door een goed klimaat, gematigde kosten van levensonderhoud en de nabijheid van Italië. Het is logisch dat veel mensen eraan denken zich daar te vestigen, of het nu gaat om gepensioneerden of om particulieren en gezinnen die van plan zijn een bedrijf te beginnen.

Om naar Tunesië te verhuizen zijn natuurlijk bepaalde voorwaarden vereist en moeten bepaalde bureaucratische stappen worden ondernomen.

In de eerste plaats, voor wie weinig of niets van het land weet, is ons advies om een eerste verkenningsreis te maken, om zelf de realiteit te zien. Op onze site proberen wij u zoveel mogelijk informatie te geven, maar het spreekt vanzelf dat u daarna zelf moet oordelen, volgens uw eigen smaak en plannen.

In dit verband willen wij de essentiële informatie over de verhuizing naar Tunesië samenvatten.

Om in Tunesië te mogen verblijven, moet u een verblijfsvergunning hebben. Zonder verblijfsvergunning kunt u slechts 3 maanden als toerist verblijven. De verblijfsvergunning wordt verkregen onder bepaalde wettelijk vereiste voorwaarden: bezit van woonruimte (niet voor korte termijn verhuurd of in eigendom), openen van een bankrekening, bewijs dat u in uw levensonderhoud kunt voorzien.

Voor gepensioneerden is deze laatste eis gewoon het bewijs van hun status als gepensioneerde. Voor anderen is het in wezen een kwestie van het openen van een bedrijf of, in het duidelijk zeldzaamste geval, het hebben van een arbeidsovereenkomst met een plaatselijk bedrijf.

De verblijfsvergunning geeft het recht om permanent in Tunesië te verblijven: in dit verband is het van belang te weten dat volgens de verschillende verdragen tussen staten die bekend staan als « niet-fiscale dualiteit » (waaronder het verdrag tussen Italië en Tunesië), het noodzakelijk is om gedurende het grootste deel van het jaar (d.w.z. ten minste 6 maanden + 1 dag, ook al is dit niet ononderbroken) daadwerkelijk in het land van verblijf te verblijven.

Zodra de verblijfsvergunning is verkregen, heeft de gepensioneerde het recht om de overdracht van zijn brutopensioen aan te vragen, zonder inhouding van belasting, via een procedure die hoofdzakelijk in Tunesië plaatsvindt, zoals wordt uitgelegd in het specifieke artikel op onze site waarin wij de voordelen bespreken die de wet aan gepensioneerden toekent.

Indien u dat wenst, kunnen wij, naast het vinden van een huis, alle nodige bureaucratische en logistieke procedures voor u in orde brengen, dankzij onze medewerkers en vertrouwenspersonen die voortdurend in contact staan met de betrokken Tunesische instanties. Onze ondersteuningsdienst bestaat uit verschillende fasen of modulaire pakketten die in hun geheel of afzonderlijk kunnen worden onderschreven.

– hulp bij het openen van een bankrekening en het verkrijgen van een verblijfsvergunning;

– hulp bij het aanvragen van een pensioenoverdracht;

– als u niet gepensioneerd bent, zoeken naar de activiteit die het best bij uw behoeften past en hulp bij alle bureaucratische procedures die nodig zijn om de activiteit op te starten en te beheren;

– hulp bij de douaneformaliteiten voor de registratie van uw auto (verplicht zodra u uw verblijfsvergunning hebt)

– diverse logistieke steun voor contacten met organisaties, leveranciers, instellingen, enz.

Voor degenen die van plan zijn naar Tunesië te verhuizen en alleen zijn, kunnen wij een dienst organiseren om hen in contact te brengen met andere mensen in dezelfde situatie, zodat zij andere alleenstaande Italianen kunnen leren kennen met wie zij eventueel een flat zouden kunnen delen. Als u zich in deze situatie bevindt, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen naar: info@caseintunisia.com met uw contactgegevens, of om contact met ons op te nemen via skype op het caseintunisia-account. We zullen contact met u opnemen.

Voor meer informatie over het praktische leven in Tunesië en over Tunesië als een land dat zeer geschikt is voor gepensioneerden (zelfs die met een laag pensioen, laat staan die met een goed pensioen), nodigen wij u uit de volgende links te bezoeken, waarin wij ook worden vermeld

http://www.voglioviverecosi.com/index.php?voglio-vivere-cos-comprare-acquistare-casa-all-estero-offerte-immobiliari-estero-investimenti-all-estero_36/vivere-investire-andare-in-pensione-in-tunisia_1516/http://www.youtube.com/watch?v=xPUp-ZxZbdQ

Laissez une réponse

Votre adresse email ne sera pas publiée.

Comparer les annonces