Tunesië, een land om te ontdekken - Home In Tunisia
Résultat de votre recherche

Tunesië, een land om te ontdekken

Posté par admin le 1 juin 2022
0

PDF | Stampa | Email

Een exotisch land, rijk aan geschiedenis, maar modern en seculier, met sterke Europese en Franstalige wortels. Met een prachtige natuur, een aangenaam klimaat en een grote verscheidenheid aan landschappen en plaatsen. U vindt er ook de gemakken en diensten die u gewend bent, met veel lagere kosten van levensonderhoud (zoals uitgelegd op de pagina Leven in Tunesië). Er zijn duizend dingen te ontdekken in Tunesië: hier geven wij u wat informatie, voornamelijk om u een beter idee te geven van waar u een huis kunt kopen volgens uw voorkeuren. Voor een vollediger overzicht van het land kunt u de links en publicaties raadplegen die aan het eind van deze pagina staan vermeld.

Een beetje geschiedenis. Tunesië is een multi-etnisch land met een zeer verre oorsprong. De inheemse bevolking (de oude Numidiërs) kreeg geleidelijk gezelschap van de Feniciërs, de Romeinen (die het land tijdens de Punische oorlogen veroverden), de Berbers (de inheemse Sahara-bevolking), de Byzantijnen, en later de Arabieren, de Ottomanen en de Fransen (van wie Tunesië van 1880 tot 1956 een protectoraat was).

Het huidige Tunesië is een zeldzaam voorbeeld van een staat waar Arabische en Europese culturen vreedzaam naast elkaar bestaan. En die, vanwege zijn geografische nabijheid en zijn oude banden met ons land, vaak de 21e regio van Italië wordt genoemd. Daarnaast is er ook al eeuwenlang een Italiaanse gemeenschap aanwezig (Claudia Cardinale is bijvoorbeeld geboren en getogen in Tunis).

Het land. Tunesië, zo groot als half Italië en met slechts 10,6 miljoen inwoners, heeft veel te bieden: 300 dagen zon per jaar, een natuur die varieert van zee tot woestijn, geschiedenis, kunst, archeologische vindplaatsen en plaatsen met zeer uiteenlopende kenmerken. Sommige delen van het land hebben hun manier van leven, tradities en architectuur vrijwel intact gehouden. Vele andere daarentegen hebben zich naar Europees model ontwikkeld en bieden een breed scala aan faciliteiten, diensten, winkels, levensmiddelen en amusement, van disco’s tot casino’s. Maar zelfs in de modernste en best uitgeruste resorts is er een onmiskenbare stempel : er is geen enkele plaats in Tunesië waar men zich in een anonieme en onherkenbare plaats waant.

Als u nog geen duidelijk idee hebt van waar u uw huis in Tunesië wilt kiezen, hoeft u zich geen zorgen te maken: aangezien het bewoonde deel van het land relatief klein is (de rest is woestijn), kunt u zich gemakkelijk van het ene uiteinde van het land naar het andere verplaatsen om de landschappelijke en culturele rijkdommen te ontdekken. En waar u ook een huis koopt, u vindt er schone zeeën en stranden die, afgezien van de piek in augustus, beslist minder druk zijn dan de onze.

Idealiter zou u langs de Tunesische kust van noord naar zuid moeten reizen:

De noordkust, van Tabarka tot Byzerta

De Golf van Tunis

Cap Bon en Hammamet

De centrale kust, van Hergla tot Mahdia

De zuidkust en Djerba


De noordkust, van Tabarka tot Byzerta

Wanneer men de noordelijke kustlijn volgt van west naar oost tot aan de Golf van Tunis, treft men een ruige en rotsachtige kustlijn aan, met inhammen en kleine stranden die aan Sardinië doen denken, en een zeer bebost achterland dat op vele plaatsen nog ongerept is.

De bekendste badplaatsen op dit traject zijn Tabarka, bij de Algerijnse grens, en Bizerte, tegenover Italië. Rustige stadjes, hoewel uitgerust voor kusttoerisme, zeer schilderachtig en met een lange geschiedenis die ook een sterke aanwezigheid kende van de Romeinen en de Genuezen, die vele architectonische en artistieke sporen hebben nagelaten.


De Golf van Tunis

Het noorden van het land, dat gedeeltelijk noordelijker ligt dan Italië, richt zich cultureel en economisch gezien op de hoofdstad Tunis. Het is een stad die je nooit kent: een beetje Napels (voor de zee, de straten van de oude stad, de hartelijkheid van de inwoners), een beetje Parijs (voor de paleizen in het centrum en Belvedere, de bistro’s op de boulevards, de weelderige tuinen), een beetje Milaan (voor de nieuwe zakenwijken en de satellietsteden die eraan vastzitten), en natuurlijk een Arabische stad, voor de grote, kleurrijke en verbazingwekkende medina, een van de meest karakteristieke van Noord-Afrika, de markten, de moskeeën, de minaretten. Een multi-etnische stad (met ook joodse en Italiaanse wijken), zeer levendig en voortdurend in beweging.

De hoofdstad is een van de belangrijkste polen van de huidige fase van vastgoedontwikkeling in het land: het is vooral in het noorden (en met name in het zogenaamde « Berges du Lac »-gebied, gelegen rond een groot meer) dat veel vastgoedprojecten van hoge kwaliteit (residentieel en commercieel) zijn geconcentreerd. Deze eigendommen zijn erg in trek bij Europese kopers, dankzij de aantrekkelijke herwaarderingsvooruitzichten, het prestige van de gebouwen, de strategische ligging van het gebied en het feit dat er nog voldoende grond is voor nieuwe projecten.

Vanuit het noorden van Tunis brengt een autorit van 15 minuten u naar enkele van de mooiste kustplaatsen: Carthago, met zijn Romeinse ruïnes die uitkijken over zee en zijn exclusieve woonwijken omringd door groen; Sidi Bou Said, Werelderfgoed, een dorp hoog boven de zee, met witte en blauwe huizen die uitkijken over steegjes vol bougainville en geparfumeerd met jasmijn, dat vele beroemdheden heeft verleid die er jarenlang verbleven (van de schrijvers Miguel de Cervantes, André Gide, Jean Paul Sarte, Simone de Bouvoir, tot de schilder Paul Klee); La Marsa, een kosmopolitische wijk en een favoriet strand voor welgestelde Tunesiërs. Een paar kilometer noordelijker ligt Gammarth, met zijn baai bezaaid met luxe hotels en het bos aan zee.


Cap Bon en Hammamet

Als wij echter vanuit Tunis naar het oosten gaan, rijden wij langs Cap Bon, een voorgebergte dat een beetje lijkt op de kust van Amalfi (vanwege de kronkelige wegen met uitzicht op zee) en een beetje op Sardinië (vanwege de wilde, naakte schoonheid). Dit is een gebied dat, door zijn conformatie, minder toeristisch is, maar door zijn isolement en afzondering door verschillende buitenlanders (voornamelijk Fransen en Italianen) als permanente verblijfplaats is gekozen. Kelibia en Korba, gelegen in het zuidelijk deel van de kaap, zijn de bekendste steden.

Vijftig kilometer nadat we Tunis hebben verlaten op de snelweg naar het zuiden, komen we aan in Hammamet, een stadje waar bijna iedere Italiaan wel eens van heeft gehoord. Hammamet is een rustige badplaats, gedomineerd door een imposant 15e eeuws fort en doorkruist door kronkelige straatjes. Een favoriete plek in de 19e eeuw voor persoonlijkheden als Flaubert, Maupassant, Oscar Wilde en, een paar decennia later, Winston Churchill. Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft zich naast de oude stad een nieuwe stad ontwikkeld.

een van de beroemdste internationale badplaatsen, bezocht door jet set sterren zoals Sophia Loren en Françoise Sagan. Grote hotels, toeristische resorts, thalassotherapiecentra, golfterreinen en sportfaciliteiten, restaurants, discotheken en allerlei soorten amusement zijn verrezen. Er zijn ook veel luxueuze woonwijken, gebouwd in groene en afgelegen gebieden, en bijna uitsluitend bewoond door buitenlanders.

De meest recente vastgoedontwikkeling is geconcentreerd in het zuidelijke deel, waar Yasmine Hammamet is gebouwd, een gebied met een prachtige met palmbomen omzoomde promenade en met uitzicht op een reeks grote hotels. In Yasmine Hammamet zijn woonwijken met luxe villa’s en condominiums verrezen, en in het begin van de jaren 2000 werd een goed uitgeruste jachthaven gebouwd als onderdeel van het complex « Marina Yasmine », een groot complex gewijd aan de zee en het residentieel toerisme, met villa’s die uitkijken op een schilderachtig binnenkanaal, appartementen in kleine gebouwen, clubs, restaurants en winkels van allerlei aard, zwembaden en sportfaciliteiten. Als u geïnteresseerd bent in dit type accommodatie, raden wij u aan onze website in de gaten te houden, want van tijd tot tijd is het mogelijk om villa’s, appartementen of ligplaatsen te koop aan te treffen.

Slechts enkele kilometers ten noorden van Hammamet, en bijna zonder overgang, ligt de regionale hoofdstad Nabeul, een rustigere stad die niettemin een keur aan accommodatiemogelijkheden biedt aan zee of in de heuvels met uitzicht op zee.


De centrale kust, van Hergla tot Mahdia

Enkele van de meest toeristische steden van het land liggen in deze gordel, de bekendste zijn Sousseen Monastir. Het is ook een gebied met grote vastgoedactiviteit, met bouwterreinen die op verschillende interessante locaties open zijn of op het punt staan te worden geopend.

Zestig kilometer ten zuiden van Hammamet ligt Hergla, nog steeds een klein vissersplaatsje met slechts 6.000 inwoners, waar u prachtige uitzichten en witte zandstranden vindt, die zelfs in augustus verlaten zijn. Het gebied rond Hergla daarentegen is voorbestemd voor een enorme ontwikkeling, die in enkele jaren tijd al heeft geleid tot een duizelingwekkende stijging van de prijs van bouwgrond, aangezien het het epicentrum is van een reeks lopende of toekomstige projecten, zoals de nieuwe luchthaven van Enfidha, die eind 2010 werd ingehuldigd en nu nog tegen een lager tarief wordt geëxploiteerd, maar die een belangrijke hub zal worden, en het nieuwe industriegebied met dezelfde naam, dat uitgestrekt en modern is en zeer goed wordt bediend. De ligging van Hergla, dicht bij Sousse en langs de autosnelweg Tunis – Sfax, maakt het tot een natuurlijke uitvalsbasis voor de uitbreiding van de provincie Sousse. De laatste zes jaar zijn er veel nieuwe nederzettingen bijgekomen, waaronder tweede woningen.

Minder dan 20 kilometer ten zuiden van Hergla bevinden wij ons in Sousse, dat met zijn 220.000 inwoners de derde grootste stad van Tunesië is. Sousse is een echte hoofdstad van het zeetoerisme, maar ook een stad die het hele jaar door wordt bewoond.

uitstekende diensten. Daarom hebben veel Europeanen het al uitgekozen, niet alleen voor hun zomervakantie, maar ook om er te overwinteren.

Er zijn momenteel 2 grote vastgoedontwikkelingspolen in Sousse. Het eerste is het centrale toeristische gebied -parallel aan het historische centrum- waar zich een groot aantal hotels, winkels, restaurants en bars van allerlei soort, discotheken, banken en diverse openbare diensten bevinden.

Het andere belangrijke ontwikkelingsgebied voor onroerend goed in Sousse is het noordelijke deel van de stad, waar de prachtige Port El Kantaoui ligt. Port El Kantaoui, gebouwd aan het eind van de jaren ’80 en nog steeds in bewonderenswaardige staat, was het eerste voorbeeld in Tunesië van een jachthaven die werd aangevuld met een suggestief wooncomplex in Moorse stijl en met diensten en amusement. Voorbij Port El Kantaoui (bijna halverwege tussen Sousse en Hergla), is er een gebied in stedelijke herontwikkeling dat het verdient om in de gaten gehouden te worden, aangezien de eigendommen daar voorbestemd zijn voor een zekere opwaardering, zelfs op korte termijn, dankzij de nabijheid van Hergla (waarvan we het potentieel al hebben genoemd) en natuurlijk van het centrum van Sousse. In dit gebied kunt u op onze site het zeer interessante voorstel zien van het Kantaoui Resort, een wooncomplex in aanbouw, met zeer betaalbare appartementen.

Monastir, ongeveer 35 kilometer ten zuiden van Sousse, is ook bij de Italianen bekend dankzij zijn luchthaven, waar veel chartervluchten uit Italië landen. Comparée à Sousse, Monastir est une ville plus petite et plus calme, une destination pour un tourisme plus élitiste. Het is echter rijk aan allerlei toeristische voorzieningen, waaronder een jachthaven en twee golfbanen.

Mahdia tenslotte, 70 kilometer ten zuiden van Monastir, is een stad met een lange geschiedenis, zoals blijkt uit haar monumenten en ruïnes, die, na eeuwenlang op het ritme van de visserij te hebben geleefd, een internationale toeristische bestemming is geworden, dankzij een schitterende zee en schitterende uitzichten. Mahdia beleeft momenteel een periode van residentiële ontwikkeling.

Er worden hele nieuwe woonwijken aan of bij de zee gebouwd of opgestart, en verschillende delen van de stad worden herontwikkeld. Bovenal wordt een nieuwe jachthaven gepland, die met Libanees kapitaal zal worden gefinancierd. Dankzij deze elementen is Mahdia ook een plaats die in aanmerking komt voor gunstige herontwikkelingsperspectieven.


De zuidkust en Djerba

Het zuiden is het deel van Tunesië dat ons het meest na aan het hart ligt, want daar is de woestijn, die een echte plaats van de ziel is, met zijn steden – oases (Tozeur, Tamerza, Tataouine, Matmata, Nefta, Douz) waarvan sommige gewoonweg onbeschrijfelijk en onvergetelijk zijn

Er zijn geen nieuwe vastgoedprojecten in de oases: eerlijk gezegd hebben wij dat liever zo en hopen dat deze plaatsen niet veranderen in zoveel Las Vegas of iets dergelijks. Maar in het zuiden van Tunesië is er een gebied dat vrij dicht bij de Grote Zuidelijke Woestijn ligt.

en oases, waarvan men de lucht begint in te ademen: voor het klimaat, dat zelfs in november baden mogelijk maakt, voor de atmosfeer, voor de vegetatie. En waar je een huis kunt kopen. We hebben het over Djerba, een eiland dat een belangrijke internationale toeristische bestemming is, ook goed bekend bij de Italianen.

Djerba, door de eeuwen heen een kruispunt van culturen en zelfs in de Odyssee vermeld als een van de plaatsen waar Odysseus halt hield, is een voorbeeld van een druk toeristenoord dat niet door het toerisme is verwoest en zijn eigen landschap en architectonische identiteit heeft behouden. Het is geen toeval dat de gebruikers van Trip Advisor, misschien wel ‘s werelds bekendste toeristische website, Djerba in 2008 uitriepen tot de beste toeristische bestemming.

Djerba is momenteel een van de meest betaalbare plaatsen in Tunesië om een huis te kopen. Na een aanhoudende hotelontwikkeling heeft het eiland zich onlangs opengesteld voor het residentieel toerisme: het plaatselijk bestuur heeft een verstandig jaarlijks quotum van nieuwe bouwvergunningen vastgesteld voor de bouw van huizen die moeten voldoen aan bepaalde nauwkeurige architectonische canons betreffende de hoogte en de stijl van de gebouwen, die in harmonie moeten zijn met het bestaande. Deze nieuwe ontwikkeling leidt tot een stormloop op de Europeanen om te kopen, met uiterst interessante vooruitzichten voor degenen die nu kopen. Op onze website vindt u voorstellen op Djerba die wij u aanraden te overwegen, niet alleen vanwege hun belang vanuit investeringsoogpunt, maar ook omdat het hebben van een huis op Djerba een levenskeuze is, die u de onuitsprekelijke ervaring biedt u lichtjaren verwijderd te voelen van de stress van het Europese leven.


Lees meer:

http://www.tunisietourisme.com.tn (officiële website van het Tunesisch Verkeersbureau)

http://www.tunisiaturismo.it (Italiaanse versie)

Laissez une réponse

Votre adresse email ne sera pas publiée.

 • Simulateur express de crédit

 • Calendrier

  février 2023
  L M M J V S D
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728  

Comparer les annonces