Tunesische olijfolie is vrijgesteld van EU-douanerechten - Case In Tunisia
Résultat de votre recherche

Tunesische olijfolie is vrijgesteld van EU-douanerechten

Posté par ACMadmin le 1 juin 2022
0

PDF | Stampa | Email

Het Europees Parlement heeft zijn goedkeuring gehecht aan een vrijstelling van douanerechten voor Tunesische olijfolie die de EU binnenkomt voor 35.000 ton in 2016 en eenzelfde hoeveelheid in 2017, bovenop de 56.000 ton die al in een eerdere overeenkomst was vastgelegd.

Deze maatregel maakt deel uit van een steunpakket ter bevordering van de economie van Tunesië, het enige land dat de overgang naar de democratie na de Arabische Lente (die in 2011 in Tunis begon) met succes heeft afgerond.

Dit besluit heeft onvermijdelijk reacties uitgelokt van olieproducerende landen in de EU, die de zwakke garanties aan de kaak stelden die Tunesische produkten bieden in vergelijking met Europese produkten. Bij de terugroepingen wordt geen rekening gehouden met verschillende elementen die meestal onbekend zijn bij het grote publiek. Olijf en olijfolie is een sector die in Tunesië reeds lang bestaat, met 310.000 landbouwers, 1.750 oliefabrieken, 15 raffinage-eenheden, 10 eenheden voor de verwerking van afvallen van olijven, en 40 bedrijven, waaronder bottelaars en verwerkers van olie tot waardevolle cosmetische produkten zoals zeep. Tunesië is na de Europese Unie de grootste exporteur van olijfolie ter wereld en exporteert naar niet minder dan 28 landen op alle continenten, waaronder niet alleen de Europese Unie en Afrika, maar ook Noord-Amerika en Australië. Het is lid van de C.O.I. (Internationale Olijfolieraad) en de in Tunesië geproduceerde olie heeft niet alleen verschillende prijzen gewonnen in door de C.O.I. zelf georganiseerde wedstrijden, maar voldoet ook aan alle internationale kwaliteitsnormen. Dankzij onze kennis van het land en de sector staan wij ter beschikking van de Italiaanse olijfolieproducenten en -handelaren die belangstelling hebben voor partnerschappen en contacten met Tunesische producenten.

Het is tijd om te gaan onroerend goed winkelen in Tunesië

PDF | Stampa | Email

Het is tijd om te gaan onroerend goed winkelen in Tunesië. De dramatische gebeurtenissen van 2015 hebben het dagelijks leven op precies dezelfde manier beïnvloed als in elk ander land….

Het is tijd om te gaan onroerend goed winkelen in Tunesië. De dramatische gebeurtenissen van 2015 hebben het dagelijks leven op precies dezelfde manier beïnvloed als elk ander land in de wereld dat terroristische dreigingen heeft ervaren of vreest. Ja, er zijn meer controles op straat en rijen in havens en luchthavens, maar in het dagelijks leven van de mensen is er niets fundamenteel veranderd: vraag het iedereen die in het land woont of er onlangs is geweest, en beoordeel de situatie niet alleen door op internet te surfen naar nieuws en bulletins.

Er is echter één belangrijk gevolg, dat in het voordeel is van degenen die bereid zijn te investeren: de prijzen van onroerend goed zijn, na jaren van stijging, gedaald.

Het verschijnsel doet zich niet zozeer voor in de hoofdstad of in stedelijke gebieden als wel in toeristische gebieden: zowel in de klassieke en geconsolideerde gebieden, zoals Hammamet of Sousse, als in de niches, die over het algemeen de voorkeur genieten van degenen die het land al kennen en die op niet-massieve oplossingen zijn gericht. In het zuiden, zowel aan de kust als in de voor-woestijn, of in het noorden, in plaatsen als Raf Raf of Tabarka, of in het noord-oosten, in Cap Bon (bijvoorbeeld in de Kelibia-wijk), is het nu mogelijk om zelfs voor ongeveer 35-40 duizend euro een huis te kopen. Tijdens de zomer van 2015, die uiteraard werd gekenmerkt door een aanzienlijke daling van het Europese toerisme, veranderden veel Fransen en Noord-Europeanen in verkenners op zoek naar vastgoedkoopjes: een huis kopen tegen een afbraakprijs blijkt altijd een betere manier te zijn dan het klassieke deposito op een bankrekening, om spaargeld te gebruiken dat in Europa niet zou toelaten om iets te kopen.

Hetzelfde geldt voor bedrijven: het verwerven van een licentie of de muren van een hotel kan vandaag de dag een geweldige deal zijn, voor wie een strategie van rendement op investering heeft die niet erg op korte termijn is. Dit is een goed moment voor degenen die snel kunnen handelen. Neem contact met ons op voor meer informatie: wij zullen u mogelijkheden laten zien, die niet noodzakelijkerwijs op onze site staan, die werkelijk opmerkelijk zijn.

Werken in Tunesië

PDF | Stampa | Email

In Tunesië moet nog veel worden gedaan in verschillende sectoren die in Europa volwassen zijn of althans geconditioneerd door de negatieve factoren die wij thans allen kennen.

Bovendien heeft Tunesië andere kenmerken die het land interessant maken voor wie een ondernemersproject heeft of hoe dan ook een onderneming wil oprichten : er is een dynamischer samenleving dan die welke vandaag de dag in de Europese landen wordt benadrukt, met een wil om te doen en te verbeteren, en een land dat een brugfunctie vervult tussen Europa, Afrika en de rijke landen van de Golf, hetgeen betekent dat Tunesië niet uitsluitend afhankelijk is van Europa en de euro. Niet te vergeten dat er een veel welvarender klasse is dan men zou denken.

In veel opzichten lijkt Tunesië op het Italië van drie of vier decennia geleden. Er is veel ruimte in verschillende sectoren die in Europa goed ingeburgerd zijn, terwijl ze daar nog in de kinderschoenen staan: bijvoorbeeld alles wat te maken heeft met ecologie, energiebesparing, biologische landbouw.

Wat de volwassen sectoren betreft, zijn er veel Italianen die het beheer van restaurants, hotels en bars hebben overgenomen, maar op dit gebied is er, dankzij het herstel van het toerisme en de groei van de binnenlandse vraag, nog veel ruimte, want naast prachtige structuren zijn er nog veel hotels en restaurants waarvan het niveau moet worden verbeterd (en de Italiaanse touch is altijd een succesfactor).

De landbouw biedt dus vele mogelijkheden, evenals de agro-industrie : denk maar aan het feit dat de Tunesiërs verzot zijn op kaas en meer betalen voor geïmporteerde pecorino en parmezaan dan zij in Italië doen. Door het ontbreken van een kaastraditie zijn er echter nauwelijks kaasproducenten in het land.

In het algemeen kunnen we spreken van een snel veranderende situatie, die ook onverwachte gebieden treft. In een land dat tot gisteren nul was op het vlak van dierencultuur, opende bijvoorbeeld in 2013 de eerste en vervolgens enige dierenwinkel in Tunesië. Na minder dan een jaar werden het er 3 (in Hammamet, Tunis en Sousse) en in 2015 10.

Voor zelfstandige handelaars, vrije beroepen, restauranthouders en hotelhouders, en in het algemeen voor Italiaanse particulieren die zich in Tunesië willen vestigen en een bedrijf willen openen, of partners willen worden, staan wij tot uw beschikking, met al onze lange ervaring in het land. Wij kunnen een gerichte adviesdienst aanbieden, die erop gericht is de activiteit te identificeren die het best aan de behoeften en het budget van elke persoon is aangepast, met alle nodige bijstand voor het opstarten van de activiteit en de vestiging van de persoon in het land (oprichting van vennootschappen, contacten met banken en beroepsbeoefenaars, vergunningen en licenties, aanvraag van verblijfsvergunningen, …).
Aarzel niet om contact met ons op te nemen door te schrijven naar info@caseintunisia.com of door een contactaanvraag in te dienen op de skype-account: caseintunisia

Verhuizen naar Tunesië

PDF | Stampa | Email

Tunesië biedt het hele jaar door een goed klimaat, gematigde kosten van levensonderhoud en de nabijheid van Italië. Het is logisch dat veel mensen eraan denken zich daar te vestigen, of het nu gaat om gepensioneerden of om particulieren en gezinnen die van plan zijn een bedrijf te beginnen.

Om zich in Tunesië te vestigen, moet men uiteraard aan bepaalde voorwaarden voldoen en een aantal bureaucratische stappen ondernemen.

In de eerste plaats, voor wie weinig of niets van het land weet, is ons advies om een eerste verkenningsreis te maken, om zelf de realiteit te zien. Op onze site proberen wij u zoveel mogelijk informatie te geven, maar het spreekt vanzelf dat u daarna zelf moet oordelen, volgens uw eigen smaak en plannen.

In dit verband willen wij de essentiële informatie over de verhuizing naar Tunesië samenvatten.

Om in Tunesië te mogen verblijven, moet u een verblijfsvergunning hebben. Het wordt verkregen onder bepaalde wettelijk voorgeschreven voorwaarden: bezit van een woning (huur of eigendom), opening van een bankrekening, bewijs dat u in uw levensonderhoud kunt voorzien. Gepensioneerden hoeven alleen maar een document over te leggen waaruit blijkt dat zij gepensioneerd zijn. Voor anderen betekent dit in wezen het openen van een bedrijf of, wat natuurlijk zeldzamer is, het hebben van een arbeidscontract bij een plaatselijk bedrijf. De verblijfsvergunning geeft het recht om permanent in Tunesië te verblijven: in dit verband is het van belang te weten dat volgens de bepalingen van de verschillende « overeenkomsten ter vermijding van dubbele belastingheffing » tussen staten (waaronder die tussen Italië en Tunesië) het noodzakelijk is om het grootste deel van het jaar daadwerkelijk in het land van verblijf te verblijven (d.w.z. ten minste 6 maanden + 1 dag, ook al is dat niet ononderbroken).

Zodra de verblijfsvergunning is verkregen, heeft de gepensioneerde het recht zijn bruto pensioen te laten overmaken, zonder inhouding van belasting, via een procedure die hoofdzakelijk in Tunesië plaatsvindt, zoals wij uitleggen in het specifieke artikel op onze site waarin wij de voordelen bespreken die de wet aan gepensioneerden toekent.

Indien u dat wenst, kunnen wij, naast het vinden van een huis, alle nodige bureaucratische en logistieke procedures voor u in orde brengen, dankzij onze medewerkers en vertrouwenspersonen die voortdurend in contact staan met de betrokken Tunesische instanties. Onze ondersteuningsdienst bestaat uit verschillende fasen of modulaire pakketten die in hun geheel of afzonderlijk kunnen worden onderschreven.

– hulp bij het openen van een bankrekening en het verkrijgen van een verblijfsvergunning;

– hulp bij het aanvragen van een pensioenoverdracht;

– hulp bij de douaneformaliteiten voor de registratie van de auto (verplicht na het verkrijgen van de verblijfsvergunning),

– diverse logistieke hulpmiddelen voor contacten met organisaties, leveranciers, instellingen, enz.

Voor degenen die van plan zijn naar Tunesië te verhuizen en alleen zijn, kunnen we een matchingservice regelen met andere mensen in dezelfde situatie, zodat je andere eenzame Italianen kunt leren kennen met wie je uiteindelijk een flat kunt delen. Als u zich in deze situatie bevindt, aarzel dan niet om ons een e-mail te sturen naar: info@caseintunisia.com met uw contactgegevens, of om contact met ons op te nemen via skype op het caseintunisia-account. We zullen contact met u opnemen. Voor meer informatie over het praktische leven in Tunesië en over Tunesië als een land dat zeer geschikt is voor gepensioneerden (zelfs die met een laag pensioen, laat staan die met een goed pensioen), nodigen wij u uit de volgende links te bezoeken, waarin wij ook worden vermeld

http://www.voglioviverecosi.com/index.php?voglio-vivere-cos-comprare-acquistare-casa-all-estero-offerte-immobiliari-estero-investimenti-all-estero_36/vivere-investire-andare-in-pensione-in-tunisia_1516/http://www.youtube.com/watch?v=xPUp-ZxZbdQ

Behandeling in Tunesië: gezondheidszorg en tandartsen

PDF | Stampa | Email

van de Italianen weet dat het aantal Europeanen dat zich in Tunesië laat behandelen voortdurend toeneemt, waar een uitstekend gezondheidsstelsel bestaat met een eeuwenoude traditie en dat qua vakbekwaamheid en organisatie absoluut vergelijkbaar is met dat in Europa. De meeste artsen van de oudere generatie zijn in Frankrijk afgestudeerd en vandaag de dag zijn sommige Tunesische medische faculteiten, bijvoorbeeld die van Monastir, internationale wetenschappelijke centra geworden. Maar ook nu nog specialiseren veel Tunesische afgestudeerden in de geneeskunde zich in Frankrijk, dankzij de overeenkomsten tussen beide landen en de studiebeurzen. De ziekenhuizen zijn talrijk en goed uitgerust, evenals de apotheken, waarvan de meeste van gemeentelijke oorsprong zijn. De particuliere gezondheidszorg is een van de belangrijkste sectoren van de Tunesische economie geworden en ontvangt een zeer groot aantal buitenlanders (hoofdzakelijk Fransen, maar ook Britten en Noord-Europeanen, en niet te vergeten patiënten uit Arabische landen) die hoofdzakelijk naar Tunesië komen voor tandheelkundige zorg of voor onderzoeken en operaties die over het algemeen niet door het openbare gezondheidsstelsel worden gedekt (bijvoorbeeld cosmetische chirurgie) of waarvoor lange wachttijden nodig zijn. Dit is het verschijnsel van het zogenaamde gezondheidstoerisme, dat in Oost-Europa snel is gegroeid en zijn fortuin dankt aan de soms onbetaalbare kosten van particuliere gezondheidszorg in de meer ontwikkelde Westerse landen. Van deze landen staat Italië helaas op de eerste plaats wat betreft de kosten van tandheelkundige zorg en andere gespecialiseerde ingrepen.

De verhouding tussen de kwaliteit van de diensten en de prijs is in Tunesië zeer gunstig, en dat hebben wij met eigen ogen kunnen vaststellen. In september 2012 hadden we een aantal vrij complexe tandheelkundige ingrepen nodig (extracties, sinuslift en implantaten). Na verschillende tandartsen te hebben geraadpleegd (waaronder onze vaste tandarts), was de beste offerte die we in Rimini kregen 8.950 euro. Wij hebben in Monastir dezelfde operaties uitgevoerd, met precies dezelfde materialen, gemaakt in Europa, en ook een meer voorbereidend onderzoek gedaan dan de Italiaanse tandartsen. Wij hebben in totaal 2.800 euro uitgegeven en zijn twee keer gegaan: één keer voor 5 dagen, een tweede keer, na 4 maanden, voor 6 dagen. En om te verblijven, tegen een zeer lage prijs, in een hotel aan zee dat een overeenkomst had met de tandartspraktijk. Vervolgens hebben wij in Sousse een particulier oogonderzoek ondergaan, waarbij een aandoening werd vastgesteld, die later door een onderzoek in Italië werd bevestigd, en een particulier onderzoek door een oorarts. In beide gevallen werden wij met grote vriendelijkheid ontvangen in comfortabele en schone kantoren, en uitvoerig onderzocht, met behulp van machines die identiek zijn aan die welke in Europa worden gebruikt. In beide gevallen werden wij met grote vriendelijkheid ontvangen in comfortabele en schone kantoren, en uitvoerig onderzocht, met behulp van machines die identiek zijn aan die welke in Europa worden gebruikt. De anekdotes over dit onderwerp zouden talrijk kunnen zijn, maar we zullen het hierbij laten.

In Tunesië zijn er momenteel ongeveer 80 particuliere polyvalente klinieken, gelegen tussen de hoofdstad en de steden waar de toevloed van toeristen het grootst is. Er zijn ook verschillende gespecialiseerde klinieken en veel tandartspraktijken die zijn uitgerust om buitenlandse patiënten te behandelen. Naast de tandheelkunde is de andere toonaangevende sector de cosmetische chirurgie, en zelfs hier kosten diensten van gelijke kwaliteit 30-60% minder dan in West-Europa, reis- en verblijfkosten inbegrepen. Wat is de reden voor zulke lage tarieven? Zeker niet aan de slechte kwaliteit van de diensten of het materiaal en de uitrusting, zoals degenen die de installaties nooit met eigen ogen hebben gezien zouden kunnen denken, of zoals de critici te kwader trouw beweren. Daar zijn verschillende redenen voor. Naast het voorwaardelijke element van de gunstige wisselkoers van de euro zijn er nog andere.

die je aan het denken zetten. In de eerste plaats de lagere economische eisen van professionals. Ten tweede de lagere kosten van levensonderhoud, die ook tot uiting komen in salarissen, huurprijzen of afschrijving van operaties, enz. En, nogmaals, een belastingbeleid dat instellingen die werken met buitenlandse patiënten beloont met aanzienlijke belastingvoordelen. Om de nationale uitgaven voor gezondheidszorg in de hand te houden, moedigen sommige Europese landen, wellicht met een meer vooruitziende blik dan de onze, hun burgers zelfs aan om zich in het buitenland te laten behandelen, door aanzienlijke vergoedingen toe te kennen voor bepaalde diensten die buiten hun grenzen, in landen als Tunesië, worden verricht. Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op via info@caseintunisia.com of bel ons op 0541 157 28 08 of 393 936 54 17.

Investeren in landbouw

De landbouwsector in Tunesië biedt aanzienlijke mogelijkheden voor investeringen en het opzetten van nieuwe activiteiten. Investeren in agrarische (of agro-industriële) activiteiten in Tunesië is een zeer aantrekkelijke optie.

voor Europese vakmensen in de sector (in feite zijn er al veel bedrijven in buitenlandse handen). In een tijd waarin veel Europeanen naar nieuwe landen kijken voor nieuwe kansen en activiteiten, zijn investeringen in de landbouw bovendien een zeer waardevol alternatief voor de van oudsher meer platgetreden sectoren zoals de horeca of het hotelwezen.

De landbouw in Tunesië vertegenwoordigt, samen met de visserijsector, nog steeds een belangrijk deel van de economie, namelijk 11 % van het BBP, een percentage dat ruim driemaal zo hoog is als in meer ontwikkelde landen. Dit cijfer verklaart de aandacht die de staat aan de sector besteedt in de vorm van belastingvoordelen, sterke stimulansen voor exportbedrijven, gesubsidieerde leningen, aanzienlijke terugbetalingen van investeringen in diverse sectoren, met name de meest innoverende.

Maar er zijn nog andere doorslaggevende factoren van belang: een gunstig klimaat dat zich leent voor een verscheidenheid van teelten, de beschikbaarheid van geschoolde arbeidskrachten, oneindig lagere loonkosten, de mogelijkheid om staatsgronden te pachten: al deze elementen maken de produktie en de verwerking zeer praktisch, vooral voor bepaalde arbeidsintensieve procédés die in Italië, evenals in West-Europa, te lijden hebben onder het probleem van de hoge produktiekosten. En, nogmaals, het bestaan van nog zeer belangrijke marktruimten voor activiteiten die in Italië en in Europa reeds vrij goed worden geëxploiteerd, terwijl zij in Tunesië relatief of geheel nieuw zijn. In dit opzicht is de biologische produktie een treffend voorbeeld, maar er zijn er nog meer: bijvoorbeeld compostering, diverse teelten onder glas, aquacultuur, die nu nog een zeer gering aandeel heeft in de visproduktie, maar een centrale rol zal gaan spelen.

Volgens de Tunesische wet kan een buitenlander in landbouw- en agro-industriële activiteiten investeren in partnerschap met een natuurlijke of rechtspersoon van Tunesische nationaliteit. De buitenlander kan geen eigenaar van de grond zijn, maar wel vennoot of zelfs meerderheidsaandeelhouder (tot 2/3 van het kapitaal) in de onderneming die de grond exploiteert en de producten verwerkt en op de markt brengt. De aldus opgerichte onderneming in buitenlandse handen geniet een aantal stimulansen, waarvan de belangrijkste de volgende zijn

– Aflossingen van 7-40% van de investering, afhankelijk van het gebied en het soort investering. Met name wordt 30% vergoed voor investeringen in biologische landbouw, 25% voor investeringen in de visserij in de noordelijke gebieden en 40% voor investeringen in waterbesparing.

– Indien ten minste 70% van de omzet van de onderneming afkomstig is van de export, worden de zeer sterke stimuleringsmaatregelen voor volledig exporterende ondernemingen toegepast, d.w.z. een volledige vrijstelling van de vennootschapsbelasting gedurende de eerste tien jaar en een korting van 50% in de daaropvolgende jaren, een volledige en permanente korting voor opnieuw geïnvesteerde winst, en een volledige en permanente vrijstelling van de betaling van een groot aantal heffingen.

Op deze site vindt u investeringsvoorstellen in de agrovoedingssector, met inbegrip van innoverende projecten. Maar we hebben meer, en meer kunnen we u ter beschikking stellen naargelang uw behoeften. Een deel van onze organisatie is specifiek gewijd aan de agro-industrie en ons kantoor in Sousse staat in permanent contact met APIA, het Tunesische overheidsorgaan dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van investeringen in de landbouw. Door ook een beroep te doen op gekwalificeerde vakmensen van ons vertrouwen, zijn wij in staat Italiaanse landbouwondernemers alle diensten te verlenen die nodig zijn voor de verwezenlijking van investeringsprojecten in de landbouw in Tunesië.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor verdere informatie.

Gepensioneerden: grote belastingvoordelen voor wie zich in Tunesië vestigt

PDF | Stampa | Email

Voor Italiaanse gepensioneerden die naar Tunesië verhuizen, biedt de wet aanzienlijke belastingvoordelen, wat leidt tot een

toename van het ontvangen nettopensioen.ensionati1.jpg Dit is een kans die ernstig in overweging moet worden genomen, vooral omdat de verhoging van het nettopensioen gepaard gaat met veel lagere kosten van levensonderhoud, zodat de gepensioneerde die naar Tunesië verhuist een aanzienlijke inkomensstijging zal zien.
De Tunesische wet nr. 2006-85 van 25 december 2006 voorziet vanaf 2007 in een belastingvermindering van 80% op pensioenen die worden ontvangen door onderdanen van verschillende landen, waaronder Italië, waarmee Tunesië een belastingverdrag heeft gesloten dat bekend staat als « niet dubbele belasting ». Kort samengevat is het mechanisme als volgt: de gepensioneerde die Italiaans staatsburger is, moet een verblijfsvergunning aanvragen, waarbij hij het grootste deel van het jaar (d.w.z. ten minste 6 maanden + 1 dag per jaar) daadwerkelijk in Tunesië verblijft. Hij/zij moet ook een bankrekening hebben waarop het uit Italië ontvangen pensioen zal worden bijgeschreven. Onder deze voorwaarden zal het pensioen door de Italiaanse instelling worden uitbetaald op brutobasis, d.w.z. zonder inhouding van belasting, aangezien het krachtens het belastingverdrag niet meer door de Italiaanse staat maar door de Tunesische zal worden belast. Op deze grondstof, de Staat

Tunesië verleent de aftrek van 80%, zodat slechts de resterende 20% wordt belast.

Laten we een praktisch voorbeeld nemen, gebaseerd op een bruto pensioen van 1.000 euro per maand:

– BRUTO maandelijks pensioen: 1.000 euro
– 80% aftrek: 800 euro
– Belastbaar inkomen: 200 euro
– Te betalen belasting: 75 euro

800 worden oorspronkelijk door de Tunesische staat afgetrokken, terwijl de resterende 200 euro, die het belastbare bedrag vormen, na belasting 125 worden (als de gepensioneerde dan gezinshoofd is, is er een extra aftrek).

Het is duidelijk dat hoe hoger het pensioen is, hoe interessanter de voordelen worden, maar het is ook waar dat voor een klein pensioen het belastingverschil nog waardevoller wordt, vooral als we bedenken, nogmaals, dat de kosten van levensonderhoud in Tunesië ongeveer de helft bedragen van die in Italië.

Zoals gezegd, om een verblijfsvergunning in Tunesië te krijgen en te behouden, moet u er minimaal 6 maanden + 1 dag per jaar verblijven, ook als dat niet ononderbroken is. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. In naam van onze cliënten behandelen wij ook alle kwesties in verband met verblijfsvergunningen en pensioenoverdrachten, waarbij wij Italianen die deze keuze wensen te maken, professionele deskundigen ter beschikking stellen die hen kunnen helpen met alle bureaucratische en administratieve aspecten van hun nieuwe leven in Tunesië.

BOUW IN TUNESIË

PDF | Stampa | Email

Ons team is gespecialiseerd in het bijstaan van Italiaanse promotoren die de grens willen oversteken door de markt in Tunesië en Noord-Afrika te ontwikkelen. In Tunesië blijft de binnenlandse vraag sterk dankzij het feit dat de middenklasse, die in West-Europa krimpt, groeit, terwijl de buitenlandse vraag een nieuwe impuls heeft gekregen : de meest veelbelovende tendens is die van de gepensioneerden, aan wie de Tunesische staat zeer interessante belastingvoordelen toekent indien zij zich in Tunesië vestigen. Het aantal Europese gepensioneerden dat ervoor kiest om in een buurland met een goed klimaat en lage kosten van levensonderhoud te gaan wonen, neemt voortdurend toe (vooral uit Frankrijk, maar nu ook uit Italië) en dankzij de belastingvoordelen die wij in een ander deel van onze site uiteenzetten, verdubbelen of vermenigvuldigen zij dankzij deze keuze hun koopkracht verschillende malen. In dit verband is er een tekort aan gespecialiseerde woonvoorzieningen voor ouderen, die gemakkelijk zouden kunnen worden gepland door hotelcomplexen om te bouwen voor bewoning. Maar er zijn ook belangrijke mogelijkheden in de commerciële/kantoorsector (dankzij de herontwikkeling van de dienstensector) en in de opkomende toeristische gebieden.
Tenslotte mag niet worden vergeten dat Tunesië de toegangspoort is tot andere markten met enorme vooruitzichten, zoals Libië, dat grote behoefte zal hebben aan wederopbouw, en Algerije.
Voor Italiaanse bedrijven die verder willen gaan en op een grote internationale markt willen opereren, bieden wij een complete service:

 • de identificatie en verwerving van grond, ook met de mogelijkheid van ruil, met name grond die als toeristisch-woongebied is ingedeeld, waardoor een buitenlandse ondernemer de grootste fiscale en sociale voordelen kan genieten;
  de identificatie van logiesfaciliteiten met de mogelijkheid hun gebruik van toeristisch in residentieel om te zetten;
 • technische, financiële en commerciële haalbaarheidsstudies;
 • oprichting van bedrijven om ter plaatse te opereren; volledige juridische, fiscale, financiële en technische bijstand;
 • lokale leveranciers, bedrijven en professionals te vinden;
 • de marketing van eigendommen op de Italiaanse en Europese markt.

Ter ondersteuning van onze professionele cliënten beschikken wij over een netwerk van lokale correspondenten en hebben wij overeenkomsten met de beste advocatenkantoren en accountants in Tunesië.
Voor ondernemers die meer willen weten over deze mogelijkheden, zijn wij uiteraard beschikbaar voor het verstrekken van aanvullende informatie en voor diepgaande gesprekken.

Om enkele voorstellen voor bouwterreinen en vastgoedprojecten te zien, klik hier.

Waarom een huis in Tunesië?

PDF | Stampa | Email

Geen enkel ander niet-Europees land heeft alle kenmerken van Tunesië : de nabijheid van Europa (1 uur van Rome), de lage kosten van levensonderhoud, de goede kwaliteit van de dienstverlening, de zon die 300 dagen per jaar schijnt, het rijke natuurlijke en artistieke erfgoed. In Tunesië is het nog steeds mogelijk om het huis van uw dromen te vinden, dat in Italië een fortuin zou kosten of dat u gewoon niet zou vinden. Of, als u een beperkt bedrag hebt waarmee u in Italië weinig zou kopen, kunt u een appartement aan zee vinden, om het hele jaar door te gebruiken of om te huren als u het niet gebruikt. Natuurlijk zijn er landen aan de andere kant van de wereld, of in Afrika zelf, waar huizen nog minder kosten. Maar Tunesië biedt het onvergelijkbare voordeel dat het dicht bij Italië ligt, en dus niet duur is om naartoe te reizen, dat het een veel betere bouwkwaliteit heeft en dat het cultureel dicht bij Europa ligt, zodat de Europeaan, en de Italiaan in het bijzonder, zich in een context bevindt die zowel exotisch als vertrouwd is.

Geen enkel ander land biedt vandaag de dag zo’n breed scala aan onroerend goed mogelijkheden voor ieders smaak: van flats in appartementencomplexen met alle voorzieningen, tot de

villa’s met zwembaden, wooncomplexen in jachthavens of bij golfbanen, huizen in typisch Arabisch-Moorse stijl. Tegen een lagere kostprijs dan in Italië, met een uitstekende kwaliteit-prijsverhouding en met reële vooruitzichten op revaluatie, zelfs op korte termijn, dankzij de vraag van Europese investeerders die na de revolutie van januari 2011 in een stroomversnelling is geraakt.

Daarom is het kopen van een huis in Tunesië ook een slimme manier om in stenen te investeren en uw spaargeld te beschermen. Als je geïnteresseerd bent in het idee, deze site is voor jou… Wij kennen Tunesië zeer goed en staan voortdurend in contact met de beste projectontwikkelaars van het land. Met de hulp van onze ervaren plaatselijke medewerkers lossen wij ook alle praktische en bureaucratische problemen op en staan wij u bij in elke fase, van de selectie tot de aankoop, en zorgen wij, indien u dat wenst, ook voor het onderhoud en het beheer van uw eigendom. Indien u niet vertrouwd bent met Tunesië, maar geïntrigeerd bent door de mogelijkheden die het biedt, nodigen wij u uit om nog enkele minuten langer op onze site door te brengen en niet alleen de pagina’s gewijd aan vastgoedaanbiedingen te raadplegen, maar ook de algemene pagina’s hieronder. Je zult een land ontdekken dat je je nooit had voorgesteld. Het ideale land om een huis te kopen.

Het huis met het stapelbed

PDF | Stampa | Email

Tunesië biedt uitstekende investeringsmogelijkheden, tegen kosten die veel betaalbaarder zijn dan in

Europa, in eigendommen die in een jachthaven staan. Naar een

De sector bevindt zich niet in een crisis, aangezien de Europese kusten al een hoge dichtheid aan jachthavens hebben, die sterk verstedelijkt zijn, met een vrij schaars aanbod van accommodatie en prijzen die, ondanks de economische crisis, hoog blijven, niet alleen voor appartementen (en de zeldzame villa’s) die te koop zijn, maar ook voor de verhuur van ligplaatsen. Tunesië daarentegen concentreert zich op jachthavens, dankzij verschillende factoren: een nog steeds overvloedige ruimte voor nieuwe constructies; een gunstig klimaat en temperaturen die veel langere seizoenen mogelijk maken dan in Mediterraan Europa; en een geografische ligging die, vooral voor een Italiaan, strategisch is, omdat het zeer dicht en barycentrisch ten opzichte van ons land ligt, zodat de zeiler, vertrekkend uit Tunesië, gemakkelijk kan kiezen om naar de Tyrreense of Adriatische zee te varen.

De 1.200 kilometer lange kustlijn van Tunesië telt momenteel 28 havens en ankerplaatsen, die een groeiend aantal schippers aantrekken dankzij de beschikbaarheid van ligplaatsen en betaalbare tarieven, vergezeld van een uitstekend niveau van dienstverlening. De meer dan 5.000 aanlegplaatsen die het land momenteel telt, zullen nog toenemen: aan de noordkust zijn twee projecten, in de buurt van Tunis en in Bizerte, in aanbouw, maar deze zijn geblokkeerd om de sociale structuur van de projectontwikkelaars te « zuiveren » van de aanwezigheid van personen die banden hebben met het vroegere regime. Vroeg of laat zullen deze projecten worden voltooid. Er wordt een nieuwe jachthaven gebouwd in Madhia (een stad niet ver van Sousse en Monastir) en in Sousse zijn plannen aangekondigd voor de aanleg van een nieuwe jachthaven naast de legendarische Port El Kantaoui. De nieuwe jachthaven van Sousse zal worden aangelegd op de plaats van de huidige handelshaven, die vanuit de stad naar het noorden zal worden verplaatst. Het project omvat een jachthaven, een internationaal gerenommeerd vijfsterrenhotel, twee moderne gebouwen met flats van hoge kwaliteit en een winkelcentrum. Op middellange termijn belooft de meest in het oog springende nieuwe ontwikkeling de Marina Ksour te worden, in Hergla (tussen Sousse en Hammamet), een toeristisch mega-resort dat zal worden ontwikkeld door een groep uit de Arabische Emiraten en dat naast de jachthaven ook woningen, een helihaven en 5-sterrenhotels met meer dan 1.000 kamers zal omvatten. Een eigendom kopen in een Tunesische jachthaven is niet alleen ideaal voor de zeiler of de watersportliefhebber, maar ook voor de eenvoudige badgast. Jachthavens zijn inderdaad plaatsen van grote vitaliteit en charme. Complexen,

Over het algemeen bestaan ze uit kleine gebouwen en villa’s, maar ze zijn verspreid over zeer grote oppervlakten, doorkruist door tuinen, pleintjes, binnenplaatsen en bloemrijke lanen. De gebouwen, hoewel gebaseerd op moderne normen van comfort, zijn over het algemeen versierd met architectonische elementen in de traditionele Arabische stijl. Afgezien van de woningen, maar geïnspireerd door dezelfde architectonische criteria, is er de commerciële zone, waar zich bars, restaurants en winkels van allerlei aard bevinden, evenals supermarkten, gezondheidscentra, speelplaatsen en, in sommige gevallen, hotels. Voetgangerslanen leiden direct naar het strand. Kortom, wonen in een jachthaven is als wonen in een stad binnen een stad, in een soort exotisch dorp aan zee, waar je alles tot je beschikking hebt, maar tegelijkertijd geniet van privacy, rust en veiligheid.

De meest recente jachthavens zijn die van Djerba en Yasmine Hammamet. Deze laatste, gelegen op slechts 60 mijl van Sicilië en 60 km over de snelweg van Tunis, is momenteel de meest populaire van de grote ontwikkelingen en beslaat een oppervlakte van 278 hectare. De jachthaven beschikt over 720 ligplaatsen, een moderne havenkapiteinskamer, een reislift met een capaciteit van 127 ton, meer dan 2 km kades en een volledig gamma voorzieningen en diensten. Het biedt plaats aan boten van 6 tot 110 meter. Het wooncomplex van villa’s en appartementen is omgeven en wordt doorkruist door een kanaal. De villa’s kijken uit op het kanaal en hebben elk een aanlegsteiger, die direct vanuit de tuin toegankelijk is. Flats en villa’s in Marina Yasmine zijn erg in trek, maar er zijn altijd een paar eigenaren die verkopen, dus neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het vinden van accommodatie in Marina Yasmine of andere Tunesische jachthavens. Ideaal gelegen langs de kust van noord naar zuid, volgt hier een korte beschrijving van de andere belangrijke jachthavens

Tunesiërs:

 • Tabarka
 • Bizerta
 • Tunis en omgeving
 • Port El Kantaoui / Sousse
 • Monastir

Tabarka:aan de voet van een rots biedt de jachthaven 170 ligplaatsen met alle diensten, in een omgeving die wordt gedomineerd door een berg van pijnbomen en mimosa’s en die bekend staat om zijn koraal en duiken. De stad ligt in het noordwesten, aan de grens met Algerije.

Bizerte:biedt onderdak aan 170 boten en ondergaat een radicale transformatie en uitbreiding. Vanuit Bizerte (maar ook vanuit Tabarka) kunt u het legendarische eiland La Galite bereiken, een oase van mediterrane fauna waar de zeldzame faraobrasem kan worden aangetroffen. De stad ligt 50 km ten noorden van Tunis.

Tunis en omgeving: in Sidi Bou Said is de voormalige vissershaven omgetoverd tot een jachthaven, met een haven die plaats biedt aan 420 boten en is voorzien van alle diensten. Nog steeds in de Golf van Tunis, is een andere basis, minder modieus dan Sidi Bou Said, de haven van La Goulette, die 150 ligplaatsen biedt voor pleziervaartuigen met een zeilclub.

Port El Kantaoui:de eerste moderne jachthaven van het land, op 5 minuten rijden van Sousse, met een Moors-andalusische inrichting en bijgenaamd de Tuinhaven, is een van de meest beschutte havens van de Middellandse Zee. Het biedt 340 slaapplaatsen met alle voorzieningen. Achter de jachthaven ligt de golfbaan van Kantaoui, een van de beroemdste 27-holes golfbanen van het zuidelijke Middellandse-Zeegebied, en op enkele kilometers afstand ligt de stad Sousse.Het wooncomplex van Port El Kantaoui bestaat alleen uit appartementen in charmante huizen van twee verdiepingen. Het ligt 140 km ten zuiden van Tunis.

Monastir : De haven, Marina Cap Monastir, heeft 400 ligplaatsen met alle faciliteiten, biedt plaats aan boten tot 45 meter en is omgeven door een Arabisch-Moors wooncomplex met een groot aantal restaurants van allerlei aard die uitkijken op de ligplaatsen. Voor meer informatie over de kenmerken en diensten van alle jachthavens en aanlegplaatsen in Tunesië: http://www.portbooker.com/it/porti/tunisia

Laissez une réponse

Votre adresse email ne sera pas publiée.

Comparer les annonces